Cinc nous positius de coronavirus i tres altes en els darrers dos dies

Actualment hi ha 64 casos actius al Principat, un dels quals, una padrina d’avançada edat, es troba ingressada a l’hospital per precaució malgrat que els seus símptomes són lleus

Una ambulància estacionada a l'hospital.
Una ambulància estacionada a l'hospital. Toni Solanelles

Salut ha detectat cinc nous positius de coronavirus des de la darrera actualització de l’evolució de la pandèmia el passat dimarts. A banda, en aquest termini s’ha pogut donar l’alta definitiva a tres dels afectats. Per tant, el nombre de casos actius se situa en 64, un d’ells, una dona d’avançada edat, a l’hospital, tot i que el seu estat és lleu i la decisió de mantenir-la al centre sanitari es deu simplement a precaució.

En els dos darrers dies, les proves diagnòstiques que es continuen fent de forma massiva han permès localitzar cinc persones contagiades amb la Covid-19. En aquest cas, tres d’elles havien estat en contactes amb pacients ja confirmats i, per tant, es trobaven en aïllament domiciliari com a mesura de precaució. Els altres dos, inicialment, no tindrien relació amb cap dels malalts anteriorment detectats i, per tant, ara s’ha de fer l’estudi de contactes per si cal confinar i avaluar l’evolució de persones properes.

Amb els cinc nous positius, ja són 944 els casos de coronavirus diagnosticats a Andorra des de l’esclat, al març, de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. D’aquests, cal recordar, 52 van perdre la vida durant les setmanes més critiques de l’epidèmia. Fins ara, 828 han superat la malaltia. Tres d’aquestes altes s’han pogut donar les darreres hores després que els pacients hagin superat amb èxit dues proves TMA.

Per ara, hi ha 64 pacients actius. Cap d’ells presenta quadres greus de la malaltia i, de fet, molts són directament asimptomàtics. El cas que més inquieta és el d’una padrina d’avançada edat. Tot i que les afectacions que presenta són lleus, es va preferir ingressar-la a l’hospital de Meritxell per poder fer un seguiment més acurat.

Etiquetes

Comentaris

Trending