La campanya de vacunació de la grip es posa en marxa dilluns amb clams per acudir-hi en massa

Salut esperar arribar a administrar unes 9.000 dosis, que serien unes 2.500 més que la passada tardor-hivern

Vacunació de la grip.
Vacunació de la grip. Altaveu

Dilluns es posa en marxa la campanya de vacunació de la grip. Una mica d’aquella manera, és cert. La data, 19 d’octubre, l’ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha reconegut que enguany tot i que no hi ha hagut dificultat per trobar vacunes sí que n’hi ha hagut perquè arribessin i tot s’ha retardat una mica. En tot cas, ara ja hi començava a haver cert neguit. El ministre ha fet una crida per tal que, més que mai, la gent acudeixi a vacunar-se.

Malgrat que enguany, amb les precaucions per la Covid que la societat està generalment adoptant, la grip tindrà moltes més dificultats de penetració, això no treu que es demani a la població, sobretot a la més fràgil, que es vacuni. L’ideal seria que tota la gent de més de 65 anys, els professionals de la salut, els professionals dels centres sociosanitaris, altres persones amb activitats de risc i en general la població més fràgil es vacuni.

Administració d'una vacuna antigrip, procés en el qual s'inspirarà el dispositiu per fer front al coronavirus.

Relacionat

Mil dosis més per a la campanya de vacunació contra la grip d’aquest hivern que ve

La voluntat és que es passi dels 6.500 vacunats l’any passat a l’administració enguany de 9.000 dosis. Encara que no hi ha la certesa que sigui així, no es descarta que aquesta vacuna també ajudi d’alguna manera a combatre la Covid. El que sí que és clar és que el Govern va adjudicar fa poques setmanes la compra de les dosis a un laboratori internacional a 9,50 euros la dosi. Inicialment el plec de bases preveia 7.500 vacunes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending