Mil dosis més per a la campanya de vacunació contra la grip d’aquest hivern que ve

El ministeri de Salut preveu adquirir 7.500 vacunes per les 6.500 que almenys inicialment es van comprar la campanya passada

Administració d'una vacuna antigrip, procés en el qual s'inspirarà el dispositiu per fer front al coronavirus.
Administració d'una vacuna antigrip, procés en el qual s'inspirarà el dispositiu per fer front al coronavirus. ARXIU / SFGA

El ministeri de Salut preveu adquirir per a la campanya 2020-2021 contra la grip estacional 7.500 dosis de vacuna tetravalent. Inicialment, són un miler més de vacunes de les que hi havia disponibles en posar en marxa la campanya de l’hivern passat. En funció del comportament gripal i de les necessitats, a mida que avança el subministrament el material es va regulant.

En tot cas, i d’entrada, en el plec de bases de la licitació de les vacunes per aquest proper hivern, la voluntat del ministeri és adquirir les 7.500 dosis a través d’un concurs internacional i la modalitat ordinària. El cost estimatiu de la licitació és de 9,50 euros per dosis de vacuna antigripal, 71.250 euros per 7.500 dosis de vacuna antigripal.

La campanya anterior es van adquirir almenys d’entrada 6.500 dosis, una xifra superior a la de l’any anterior. Durant l’hivern 2018-2019 es van administrar 6.153 de les 6.170 vacunes antigripals disponibles. La vacuna és gratuïta per als grups d'alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending