Cada nacional, resident i fronterer podrà comprar dos tests d’antigen a la farmàcia des de demà

Com que l’homologació del dispositiu l’ha fet la pròpia administració andorrana, no s’autoritza la venda a turistes que, en canvi, sí que es podran fer la prova ràpida en les oficines farmacèutiques

Joan Martínez Benazet s'omple el vas d'aigua abans d'iniciar la intervenció.
Joan Martínez Benazet s'omple el vas d'aigua abans d'iniciar la intervenció. C. ESTEVE / SFGA

A partir d’aquest dijous els nacionals, residents i transfronterers podran comprar un màxim de dos tests d’antigen per persona a les farmàcies, que hauran d’anotar el número de la CASS i el nombre de tests expedits a cada client. Així ho regula el decret que es publicarà aquest mateix dimecres al BOPA i que contempla també la venda de tests salivals, encara que hores d’ara difícilment se’n trobin. Per ara, no s’autoritza la venda de tests d’antigen als estrangers. La raó? Els tests que es posaran a la venda han estat homologats per la pròpia administració andorrana.

Les farmàcies, igual com els laboratoris, sí que poden fer les proves a turistes. Igual com als residents al país. Els dispositius que s’usen en aquest cas, a diferència del tests d’autoconsum, tenen una homologació internacional provada, malgrat que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que l’agència del medicament americana (FDA) acaba d’homologar uns tests d’antigen molt similars als que es donen per bons al Principat. “És una eina que comença a fer servei”, ha afirmat el titular ministerial.

Compareixença de Joan Martínez Benazet davant la comissió legislativa de Sanitat.

Relacionat

Les farmàcies podran vendre tests d’antígens amb un nombre limitat per client

Martínez Benazet ha tornat a deixar clar que no hi ha una regulació de preu però que el Col·legi de Farmacèutics s’ha compromès a garantir que no es cometran abusos. El ministre ha afirmat que el decret de regulació de la venda dels tests també fixa l’obligació d’aïllar-se a aquella persona que doni positiu en fer-se el test nasal anterior. I que posteriorment ha de seguir les instruccions que li faciliti o bé el seu metge referent o bé les autoritats sanitàries.

Més enllà d’això, Martínez Benazet ha explicat que des d’avui s’han començat a traslladar cap els comuns els tests d’antigen que subministrarà de manera gratuïta el Govern. Entre aquest dijous i especialment divendres les corporacions parroquials podrien començar a lliurar els dispositius. En la logística hi participa el ministeri i Creu Roja. Però serà cada comú qui decideixi l’estratègia de comunicació i de lliurament dels tests a les persones censades en la seva parròquia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending