La baixada de la pressió a l’UCI dóna certa “tranquil·litat”

El nombre d’ingressats continua sent de 14, d’ells, però el nombre de persones amb ventilació mecànica s’ha reduït fins a 10

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Dintre de la complicada situació que presenta actualment la pandèmia, i més amb l’arribada de la variant òmicron al Principat, la baixada de la pressió a l’UCI dóna una mica de tranquil·litat en el context global. La secretaria d’Estat de Salut, Helena Mas, ha assenyalat que continuen havent-hi 14 persones a cures intensives, però que el nombre dels quals necessiten ventilació mecànica ha disminuït fins a 10.

No suposa un canvi força significatiu, però la disminució dels ingressats a l’hospital suposa un respir dintre d’aquesta onada de la Covid-19. Almenys, així ho ha assegurat Mas en la compareixença d’aquest divendres. Les persones que romanen a l’hospital han passat de 34 a 33, però ha estat a causa d’una defunció. Però, on la situació sembla més ‘optimista’ és a l’UCI, on les persones que requereixen ventilació ha disminuït fins a 10. “És un bon indicador del nivell de descontrol de la pandèmia, i sembla una xifra significativa”, ha assenyalat Mas.

Pel que fa als contagis, s’han detectat 159 en les darreres 24 hores, que sumen 1.721 casos actius en total. La taxa de reproducció és de 0.87, fent 12 dies que es manté per sota d’1. Tot i aquesta “tranquil·litat” a la que s’ha referit Mas, també ha destacat que “veiem una baixada de la corba, però encara es continuen tenint xifres importants i no ens podem relaxar”. Per aquest motiu, la secretaria ha recomanat seguir tots els consells de prevenció, fent especial èmfasi en l’ús de les TRA com a “tercera capa de protecció” abans de qualsevol trobada aquestes festes.

En aquest sentit, Mas ha assegurat que “hi ha un fort augment de la demanda de TMAs i TRA, ahir es van fer 1500 a la plaça de Braus”. A més, ha explicat que alguns stoplabs podran variar els seus horaris aquestes vacances de Nadal. Pel que fa a la plaça de Braus, romandrà actiu tot el cap de setmana de 9h a 14h, i fins al 31 de 8:30h a 18:30h. El d’Escaldes es tancarà dissabte i diumenge, i entre setmana mantindrà el seu horari habitual. Finalment, el del Pas de la Casa obrirà dimarts d’11h a 17h i dijous de 10h a 13h.

La població escolar, tot i haver acabat el calendari lectiu fins després de festes, continua tenint 141 aules sota vigilància. D’elles, 31 estan totalment confinades, i 8 únicament de forma parcial. 102 classes resten sota vigilància passiva. Fent referència a les activitats extraescolars que se celebraran durant les vacances, Mas ha explicat que es proposa que es puguin fer dos autotests setmanals, anant als stop labs, les farmàcies o els laboratoris.

Comentaris (1)

Trending