Andorra acollirà unes jornades internacionals de salut planetària

Es faran el mes de maig a Sant Julià de Lòria amb l'objectiu de conèixer més sobre la temàtica, detectar els principals reptes presents i futurs per no només conscienciar-nos sinó també per analitzar-ho i buscar possibles solucions

Cartell de les jornades.
Cartell de les jornades. ALTAVEU

El Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria acollirà els dies 12 i 13 de maig,  la primera edició de les Jornades Internacionals de Salut Planetària a Andorra. Aquest esdeveniment està organitzat i impulsat per diferents institucions d'Andorra, el Govern el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, la Universitat d'Andorra i Andorra Recerca i Innovació.

L'objectiu de les jornades internacionals de salut planetària és conèixer més sobre la temàtica, detectar els principals reptes presents i futurs per no només conscienciar-nos sinó també per analitzar-ho i buscar possibles solucions. Per aquest motiu, comptarem amb experts nacionals i internacionals amb els quals tractarem els temes més latents de l'actualitat com poden ser el canvi climàtic, la digitalització dels sistemes de salut, o la importància de la biodiversitat per a la salut global entre altres. Els estudiants que hagin assistit al 80% de les jornades obtindran un certificat d’assistència.

L’estudi de la salut planetària és una nova aproximació al coneixement de la interdependència entre l’activitat humana i els sistemes naturals com l’aigua, l’aire, la terra o la biodiversitat i el seu impacte en el benestar de les persones. El fràgil equilibri entre un i altre requereix una aposta integrada i multidisciplinària a través de la creació de xarxes i coalicions que avancen en l’estudi de riscos, en la proposta de solucions i en la regulació, incloent-hi tots els sectors implicats, des de l’àmbit acadèmic fins a la seva translació i impacte en la societat.

Comentaris

Trending