Alemanya no administrarà la vacuna d’AstraZeneca als majors de 65 anys

Les autoritats del país consideren que no hi ha suficients dades per a determinar que sigui efectiva en ciutadans d’edat avançada i han recomanat que no s’utilitzi

La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%.
La vacuna d'Oxford i AstraZeneca té una efectivitat del 70,4%. Altaveu

En plena “guerra” entre la Unió Europea i AstraZeneca, les autoritats d’Alemanya han recomanat que la vacuna no s’administri a persones majors de 65 anys. Concretament, el comitè de Vacunes del Robert Koch Institute, un dels organismes de salut germànics, ha defensat que no hi ha dades concloents que determinin que el vaccí sigui efectiu en ciutadans d’edat avançada. No obstant això, el ministre de Salut alemany, Jens Sphan ha declarat que la proposta no és definitiva.  

En aquest sentit, aquest divendres l’Agència Europea del Medicament (AME) publicarà les conclusions relatives a l'avaluació de la vacuna de la Covid-19 desenvolupada per AztraZeneca i la Universitat d’Oxford, i només obtindrà el permís per la seva distribució si les dades presentades per la farmacèutica són “suficientment complets”.  

Tota la informació de l’anàlisi científic que s’ha dut a terme els darrers mesos es faran públics al voltant de les 15:00 de la tarda, des de la seva seu a Amsterdam. La roda de premsa telemàtica comptarà amb la presència de la directora, Emer Cooke -entre altres càrrers de responsabilitat-, i s’exposaran les avaluacions de les dades i els assajos clínics que s’han fet amb el fàrmac.  

Comentaris (1)

Trending