S’accelera el ritme amb més taules de vacunació

Salut roman a l’espera de rebre 20.000 vaccins de Moderna des de França i 21.000 de Pfizer des d’Espanya, amb l’objectiu de tenir tota la població amb la tercera dosi a meitat de gener

Vacunació d'una persona.
Vacunació d'una persona. SFGA

La vacunació és un dels eixos essencials de control i gestió de la pandèmia del departament de Salut. Així ho ha recordat la secretària d’Estat, Helena Mas, que ha anunciat que s’augmentaran les taules destinades a aquest fi de forma progressiva, fins a arribar a les vuit. A més, s’està a l’espera de rebre 20.000 vials de Moderna des de França i 21.000 de Pfizer des d’Espanya, amb l’objectiu d’aplicar la tercera dosi a tothom abans de mitjans de gener.

El ritme de vacunació s’accelerarà significativament amb l’augment progressiu de taules per poder aplicar les dosis. Actualment, hi ha únicament quatre, a les quals se’n sumaran en un inici dues més. L’objectiu és poder arribar fins a les vuit. Mas ha assegurat que d’aquesta manera, es podran administrar al voltant de 2000 dosis.

Aquesta acceleració se suma a l’arribada de noves vacunes per part dels països veïns. La setmana vinent s’esperen, en total, més de 40.000 vials. 20.000 d’ells seran de Moderna, que arribaran des de França, i 21.000 de Pfizer, que vénen d’Espanya. La finalitat de tot plegat és, segons ha explicat Mas, “que a meitat de gener pugui tenir tothom la tercera dosi”.

Aquest divendres s’havien administrat 1.421 vacunes més que en la darrera actualització. D’elles, 40 han estat de primera dosi, 104 de segona i 1.277 de terceres. Això suposa que un 80,2% de la població vacunable ja té la segona dosi. D’altra banda, pel que fa als nens de 12 a 15 anys, 2.066 ja han rebut les dues pautes, que suposa un 61,3%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending