Saetde té intenció de respondre contra qualsevol pas que faci el Cramea

La societat que gestiona les pistes del Pas de la Casa lamenta que els tribunals no hagin entrat a valorar el fons de la seva demanda i manté que ara conviuen dos drets de concessió a la zona

-
-
La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa (Saetde) té intenció de plantar cara a qualsevol acció que dugui a terme la filial de Bomosa que té adjudicat el centre d’alt rendiment medicoesportiu (Cramea) projectat al cap del Port, a les antigues dependències de l’històric centre emissor de Sud Ràdio. Saetde pensa des d’iniciar accions legals contra qualsevol pas que suposi l’inici de la construcció fins a promoure boicots o actuacions equivalents contra aquells que cooperin d’alguna manera amb el projecte.

La decisió de la sala administrativa del Tribunal Superior recentment dictada i que suposa l’aval judicial a la posada en marxa de les obres no s’ha posat gens bé a Saetde. La societat encampadana havia presentat una demanda contra l’adjudicació de la concessió del Cramea en entendre que una part de l’equipament es basteix sobre terrenys que pertanyerien a la concessió que ja li hauria atorgat fa dècades el comú d’Encamp. La resolució tomba la petició de Saetde per “extemporània” però no entra a analitzar el fons.

I justament aquest motiu encara ha enfurismat més la societat gestora de les pistes del Pas i Grau Roig. Fons de la companyia han lamentat que la decisió judicial comporta que ara, a la mateixa zona, hi hagi dues concessions diferents que conviuen. La de les pistes i la del centre d’alt rendiment esportiu. Fonts de Saetde han assegurat que en la zona on es pensa construir el Cramea hi conflueixen un seguit d’enllaços que posen en risc el creixement de Grandvalira i condicionen entre el 10 i el 12% del domini.

Per aquest motiu Saetde té clar, almenys així ho han assegurat avui per avui fonts de la cúpula, a combatre fermament qualsevol pas que es faci a partir d’ara, des de l’administració, des de l’adjudicatari o des d’on sigui que suposin afermar el futur centre esportiu. I és que la Justícia, recorden les fonts, ha avalat el projecte sense valorar el fons real de la ‘denúncia’ de la societat i, en canvi, li retreu que no hagués actuat legalment contra l’aprovació del projecte constructiu o el plec de bases del concurs.

Comentaris (6)

Trending