Mossèn Emili Villegas canvia Núria per Tremp

L’arquebisbe ha designat el capellà andorrà rector de la parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors i tot un seguit d’esglésies de la rodalia en substitució del recentment traspassat Joan Antoni Mateo

Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons.
Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons. ARXIU PARTICULAR

Deixa un lloc icònic com el santuari de Núria, una de les patrones del bisbat d’Urgell, i ben aviat s’instal·larà a la parròquia de Tremp. Encara que no ho sembli, en el món eclesiàstic vindria a ser un petit ascens de categoria. Mossèn Emili Villegas canvia de destinació. Així ho ha resolt l’arquebisbe Joan-Enric Vives en els nomenaments dictats aquest agost. Els canvis efectuats per a la diòcesi urgellenca no afecten l’arxiprestat de les Valls d’Andorra. Això sí, impliquen l’únic capellà nascut al Principat i actualment exercent.

Villegas feia dos anys que estava a Ribes de Freser i les parròquies de l’entorn, que inclou el santuari de Núria com a referent indiscutible. Hi va arribar de cop l’estiu del 2019 com a administrador després que se cessin els capellans que hi duien les regnes en veure’s involucrats en un escàndol derivat de la seva presumpta implicació en una mena de moviment sectari eclesial. Apartats del servei, es va enviar Villegas a Ribes i Núria per posar ordre i mantenir-hi l’esperit pastoral.

Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons.

Relacionat

L’andorrà Emili Villegas ‘salta de categoria’ i és confirmat com a rector del santuari de Núria

L’estiu passat, Vives va oficialitzar els galons del capellà andorrà i per primer cop va esdevenir rector. Va deixar el rang de vicari i va fer un petit ascens. Ara, aquest estiu, ha estat cessat com a responsable de Ribes de Freser i les esglésies de l’entorn i se’l nomena rector de la parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors, la titular de Tremp, la capital del Pallars Jussà. Sota la seva responsabilitat hi tindrà tot un seguit d’esglesioles. Des d’Eroles a Talarn. De Puigcercós a Puigverd.

“Estic content perquè és una parròquia (la de Tremp) que conec molt bé. Vaig ser enviat allà quan vaig acabar els estudis del seminari i és allà on vaig rebre el diaconat i vaig celebrar la primera missa”

Villegas substituirà el malaurat Joan Antoni Mateo, el religiós que també amb passat i vincles a Andorra va morir recentment essent el responsable de Tremp i el seu entorn eclesial. Mateo va patir un vessament cerebral del qual no es va poder refer poc temps després que la residència per a la gent gran depenent del bisbat i, per tant, amb Mateo com a un dels tutors, per dir-ho d’alguna forma, patís un episodi letal de coronavirus.

El jove capellà andorrà agafarà ara el testimoni d’un dels seus mentors, per dir-ho d’alguna forma. “És un canvi de parròquia, continuaré sent rector però d’aquelles parròquies”, explica mossèn Emili, que admet que “es pot entendre com un ascens en tant que són parròquies més grans i és el cap de la comarca”. Però a Villegas no l’importa tant si fa un salt de categoria com el fet que “estic content perquè és una parròquia (la de Tremp) que conec molt bé”.

I a partir d’aquí raona perquè coneix tan bé el temple de la Mare de Déu de Valldeflors. “Vaig ser enviat allà quan vaig acabar els estudis del seminari i és allà on vaig rebre el diaconat i vaig celebrar la primera missa”, recorda el capellà, que continuarà amb les responsabilitats relacionades amb el fet de ser delegat diocesà de Pastoral Sacramental i Litúrgia. Villegas celebra també que la de Tremp “és una parròquia amb molta vida pastoral”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending