L’andorrà Emili Villegas ‘salta de categoria’ i és confirmat com a rector del santuari de Núria

El jove sacerdot també ha estat nomenat per l’arquebisbe d’Urgell delegat diocesà de Pastoral Sacramental i Litúrgia

Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons.
Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons. ARXIU

Emili Villegas, l’únic capellà actualment nascut al Principat, fa definitivament el salt de vicari a rector. Puja a la primera divisió dels càrrecs sacerdotals de nivell planer, per dir-ho d’alguna manera, i esdevé definitivament l’amo i senyor d’una de les icones del bisbat d’Urgell: Villegas és formalment des d’avui rector del santuari de Núria. Ja administrava aquest santuari i tot el seu radi d’influència, amb la parròquia de Ribes de Freser al capdavant, des de l’estiu passat.

L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha decretat aquest dijous tot un seguit de designacions i acceptacions de jubilacions, entre altres coses. Cap té un efecte directe en l’Església andorrana. Però sí el nomenament del jove sacerdot d’Andorra la Vella que, a més a més, també ha estat designat delegat diocesà de Pastoral Sacramental i Litúrgia. Villegas, d’una sòlida formació acadèmica i teològica, té molt camp per córrer per molt que estigui inserit en un bisbat allunyat dels nuclis d’influència. Però el seu bagatge comença a tenir reconeixements. També és clar, però, que l’Església té molt de política, i fer carrera o no poder-ne fer depèn de molts factors.

Emili Villegas, al costat de Joan-Enric Vives, durant la diada de Sant Gil a Núria fa pocs dies.

Relacionat

Capellà tricolor per salvar els mobles en una de les icones del bisbat d’Urgell

En tot cas, a Villegas se li va encomanar l’estiu passat l’administració de les parròquies de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser; Sant Jaume de Queralbs, amb el santuari de la Mare de Déu de Núria; Sant Martí de Campelles, Sant Serni de Fustanyà; Sant Cristòfol de Nevà; Sant Cristòfol de Toses; Sant Feliu de Bruguera; Sant Esteve de Pardines; Sant Vicenç de Planoles i Sant Cristòfol de Ventolà. Aquest dijous s’ha confirmat que es queda aquelles destinacions ‘en propietat’, després de portar-hi la calma arran del fet que es van haver d’apartar l’estiu passat els seus titulars acusat de pertànyer a una ‘pseudosecta’.

El capellà es mostra “content que el bisbat continuï confiant en mi en noves tasques” i assegura que el càrrec diocesà que se li atorga va lligat als estudis d'especialització que va fer a Roma entre la seva estada a Tremp i el retorn a Escaldes

De 34 anys, fa dos estius Villegas, un home fet al seu temps, actiu a les xarxes socials, sense problemes per mostrar-se, dialogar, compartir trobades o rebre visites, amant de l’esport i moltes altres coses, benentès, va ser designat vicari de les esglésies de Sant Pere Màrtir d’Escaldes, i de les de Santa Eulàlia d’Encamp i Sant Pere del Pas de la Casa. Havia retornat molt a prop de casa després d’una temporada de vicaria, també, a Tremp, i d’ampliació d’estudis a Roma. Ara se’n confirma l’allunyament. Però només una mica i dins del propi bisbat d’Urgell.

Emili Villegas s’ha mostrat “content que el bisbat continuï confiant en mi en noves tasques. Tirem endavant!”, ha exclamat tot confirmant que “ja sóc rector” i que haurà de treballar més que mai per “tenir cura de la vida pastoral” de les esglésies que li han estat encomanades. En relació amb el càrrec diocesà que també li ha estat atribuït, el capellà ha explicat que “el bisbat te unes delegacions que s’encarreguen de diferents àmbits de la vida pastoral del bisbat. En aquest cas vol dir que el bisbe em posa al davant d’aquesta delegació per incentivar la vida litúrgica i sacramental del bisbat en tot allò que fa referència als ritus sacramentals. D’alguna forma va lligat als estudis d’especialització que vaig fer a Roma”.

Etiquetes

Comentaris

Trending