Mor l'exvicari d'Escaldes-Engordany Joan Antoni Mateo

Tenia 59 anys, va patir un accident vascular cerebral el passat 25 de juny i des d'aleshores estava ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Mossèn Mateo amb la seva mare i la seva germana durant una festivitat del Pilar a Saragossa.
Mossèn Mateo amb la seva mare i la seva germana durant una festivitat del Pilar a Saragossa. Altaveu

L'exvicari de la parròquia d'Escaldes-Engordany, Joan Antoni Mateo Garcia serà enterrat aquest dimarts. Va morir diumenge als 59 anys després de patir el passat dia 25 de juny un accident vascular cerebral que no s'ha pogut revertir. El mossèn estava ingressat des del dia 26 a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Durant la seva estada a Escaldes va coincidir amb mossèn Xavier Parés i mossèn Blai Fortuny de rectors.

Mateo va ser nomenat com a rector de Tremp l’any 2005 i gestionava les parròquies de Talarn, Eroles, Mur i Puigverd. A més, ha estat delegat diocesà per la pastoral de la família i la vida del Bisbat d’Urgell, doctor en Teologia i professor a l’Institut de Sant Tomàs de la Fundació Balmesiana de Barcelona.

També era canonge del Capítol Catedral d’Urgell i president del Patronat de la Fundació Fiella de Tremp, entitat que gestionava la residència de gent gran de la ciutat on un brot de coronavirus va provocar en un mes la mort de 61 residents. La residència va ser intervinguda al novembre i la consellera de Salut, Alba Vergés, va posar la gestió en mans de l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i al gener la va traspassar a Sant Joan de Déu. De fet, la Generalitat de Catalunya, va plantejar que la gestió seguís a càrrec d’aquesta entitat i no tornés a ser de la Fundació Fiella. 

Es va fer molt popular per la seva presència activa a les xarxes socials i pel seu consultori sobre dubtes de fe i doctrina. Va polemitzar amb mossèn Ramon de Canillo per una conferència de la monja Teresa Forcades i amb l'escriptor Pep Coll per un dels seus llibres.

Etiquetes

Comentaris

Trending