PS i SDP demanen més dades sobre la vulneració de la llei per part del ministre Alcobé

Comentaris

Les dues formacions que integren el grup mixt, Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP), volen més detalls sobre l’incompliment de la Llei del Govern protagonitzat per l’actual ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. Els màxims responsables de totes dues formacions al Consell General, Pere López i Víctor Naudi, respectivament, han entrat aquest dilluns a Sindicatura sengles preguntes que l’executiu haurà de respondre durant la sessió de control parlamentari prevista per al proper dia 10 de novembre.

Les preguntes d’un i altre rauen en l’admissió per part del propi ministre que durant la primera legislatura demòcrata, i durant un any i mig, va compaginar l’activitat ministerial, llavors al capdavant d’Economia i Territori, amb l’assessorament a Banca Privada d’Andorra (BPA) com a analista financer. Alcobé va explicar després que transcendís que havia retirat diners del banc quan aquest va ésser intervingut que havia continuat elaborant un informe econòmic per a BPA quan ja havia estat designat ministre. I que el fet que seguís amb l’encàrrec fet abans de ser escollit per Toni Martí es va deure a un pacte amb BPA que garantia una transició alhora de buscar-li un substitut.

Davant d’això, i en primer lloc, Víctor Naudi referma que la situació descrita per Alcobé suposaria una flagrant vulneració de la Llei de Govern i, per tant, demana “com pot explicar el cap de Govern mantenir en el càrrec un ministre que ha reconegut haver violat la Llei de Govern exercint activitats professionals remunerades essent membre del Govern”. El titular d’Administració Pública, en una compareixença, no només va fer el reconeixement que va fer. També va posar el càrrec a disposició però l’endemà mateix Martí, tàcitament, el va confirmar en el càrrec. El màxim responsable de l’executiu, justament, va afirmar que no tornaria a parlar de la qüestió fins el proper dia 10, quan se celebra una nova sessió de control parlamentari.

De la seva banda, el líder parlamentari del PS pretén saber més detalls de la relació laboral que Alcobé va mantenir amb BPA. En aquest sentit, i en la pregunta publicada aquest dilluns al Butlletí del Consell General, Pere López demana, en relació al ministre que resta en la corda fluixa, “durant quan temps va estar realitzant l’esmentada activitat, quantes hores de treball hi va esmerçar i quin va ser el total de remuneracions que va percebre en relació a la mateixa”. Algunes fonts han indicat que la feina feta per Alcobé que hauria suposat l’informe econòmic que va elaborar tot compaginant-lo amb la tasca ministerial haurien reportat a l’economista uns ingressos d’entre 100.000 i 150.000 euros. Aquestes xifres no apareixen en la pregunta del PS.

Comentaris

Trending