Protecció Civil intervé en 26 emergències durant el 2018

El departament també ha realitzat 72 dispositius preventius de seguretat en esdeveniments esportius, socials o culturals

Presentació del balanç de Protecció Civil
Presentació del balanç de Protecció Civil
El Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha presentat, aquest dijous al matí, el balanç del 2018, en el que ha manifestat que s’han intervingut en 26 emergències i realitzat un total de 72 dispositius preventius de seguretat sobretot en esdeveniments esportius i la resta en actes socials o culturals la qual cosa ha suposat en aquest camp un increment del 7% respecte al 2017.
 

De les 26 emergències realitzades 19 han estat per riscos naturals, 1 per vessament de gasoil, i les altres 6 per conceptes com són, per exemple, la recerca de persones perdudes al bosc i l’incendi que va tenir lloc al Centre esportiu dels Seradells el passat 22 de novembre. Els responsables del departament també han manifestat que les accions preventives en seguretat han augmentat en 5 anys un 235%, i que 53 d’aquestes han estat en esdeveniments esportius, mentre que els altres 19 es fan en concerts, festes i altres. 

Durant el 2018 també s’ha enllestit la redacció del Pla Nacional d’Emergències; un document que ja s’ha presentat a tots els estaments col·laboradors i actualment és troba en fase de revisió final. En aquesta línia, també s’ha redactat el Pla especial de riscos geològics, i s’està treballant en el Pla d’allaus i de grans nevades. Aquest any el departament també ha seguit desenvolupant tasques de formació a col·lectius diversos, com ara professionals, persones vulnerables, voluntaris, i escolars del país.


 

Comentaris

Trending