Vela demana pels projectes avaluats en recerca clínica i biomèdica

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata ha preguntat si la Comissió d’Ètica ha fet recomanacions i guies d’actuació per a professionals

Comentaris

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela, ha entrat una bateria de preguntes escrites a Sindicatura en relació als projectes de recerca i d’innovació clínica i biomèdica.

Concretament i segons s’informa en un comunicat, Vela ha sol·licitat al Govern saber quants projectes han estat avaluats per la Comissió d’Ètica de la investigació i d’aquests, quants han estat favorables i quants desfavorables. La consellera general també pregunta pels projectes de recerca clínica i biomèdica que es duen a terme a Andorra o en col·laboració amb centres de l’estranger des de l’aprovació de la Llei, i demana una breu descripció de la recerca que contingui l’objecte de la investigació, els recursos humans que s’hi han destinat, el pressupost i els centres implicats.

També es qüestiona quins projectes abans de l’aprovació de la Llei de recerca clínica i biomèdica han estat avaluats per la Comissió d’Ètica de la investigació i de quins es tracta. Finalment, Vela demana si dita comissió ha fet recomanacions i guies d’actuació en determinades qüestions relacionades amb la recerca que orientin a professionals i a la societat en general per tal de garantir el respecte per la dignitat de les persones, sobretot en situacions de controvèrsia i, en cas de ser així, quines han estat.

Comentaris

Trending