Torres i Bonell arriben amb deures a fer amb el multifuncional i l’estadi de l’FC Andorra

Els dos ministres avancen que en les setmanes vinents mantindran reunions amb totes les parts implicades i que caldrà “fer molta política” per assolir un acord satisfactori

Espot saluda Torres Falcó després del jurament.
Espot saluda Torres Falcó després del jurament. SFGA/ C.ESTEVE

Els nous ministres de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, arriben ja amb deures per fer. Principalment, analitzar els canvis que, les darreres setmanes, s’han donat en la qüestió del multifuncional, vinculat a la possibilitat que acabi ajuntant-se el projecte d’estadi que l’FC Andorra vol impulsar a la Margineda. Tots dos han admès que toca posar-se mans a la feina i analitzar la qüestió, sense tancar-se a res. En altres àmbits, Torres ha confirmat la continuïtat de Betim Budzaku a Andorra Turisme i Bonell que Alain Cabanes serà secretari d’Estat d’Esports i Joventut.

Tots dos han reconegut que una de les patates calentes que han d’afrontar -Turisme més per la part del multifuncional i Esports pel camp dels tricolors- és acabar de decidir si es poden conjugar, tal com ha proposat l’Andorra, les dues propostes en una sola instal·lació a la Borda Mateu. En aquest sentit, el titular de Turisme i Comerç ha volgut posar en relleu que la idea és ben diferent de la que es tenia en ment ara fa unes setmanes, quan va abandonar, temporalment, el ministeri. Llavors, tot feia indicar que el recinte per a grans esdeveniments es faria al costat de l’estadi Comunal.

No s’ha tancat, però, en banda a acceptar el canvi d’ubicació. Més si això serveix per desencallar una infraestructura de la qual “fa dues o tres legislatures que es parla”. Ara bé, ha avançat que “durant les properes setmanes ens reunirem amb els agents implicats” i ha recordat que “l’havíem deixar ben encarrilat”. Per això, entén que ara “s’haurà de fer molta política”.

Per la seva banda, Bonell ha apuntat que “tot està sobre la taula” a la vegada que ha recordat que “hi ha un conveni i un any al davant”, en referència a l’acord per l’ús del Nacional, que finalitza un cop acabi la temporada 2023-24. Justament, una de les persones que segurament haurà d’abordar el tema serà el nou secretari d’Estat, Alain Cabanes. Per tant, hi haurà una nova vacant al Consell General que, en aquest cas, ocuparà la fins fa pocs dies ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Mònica Bonell i Alain Cabanes.
Mònica Bonell i Alain Cabanes conversant aquest dimecres al migdia al Parc Central.

La seva successora, estadi i/o multifuncional a banda, es marca altres prioritats dins d’una línia que, assegura, serà “continuista”. Així, vol posar fil a l’agulla amb un altre projecte del qual es parla fa temps però que no s’acaba de concretar: el Museu Nacional. I, també, impulsar una nova Llei del català que incorporaria la necessitat de demostrar el coneixement de l’idioma per renovar permís de treball o residència. “Es fa a altres països i funciona. Gràcies a la immigració podem tenir els turistes ben atesos, però el català no s’ha de perdre”, ha remarcat.

Per la seva banda, Torres ha remarcat les noves competències que assumeix en matèria de comerç. Això, de retruc, suposarà “incrementar els recursos d’Andorra Turisme” perquè haurà d’assumir la promoció del sector. Sobre la societat pública, ha deixat clar que Budzaku continuarà al capdavant d’una entitat que “ha superat amb nota els reptes que se li han anat marcant”.

Comentaris

Trending