Terceravia proposa matisar la jerarquització dels agents de circulació comunals

El grup parlamentari ha entrat a tràmit tretze esmenes a la Proposició de llei que afecta al cos amb l’objectiu d’aportar més aplicabilitat i donar-li més seguretat jurídica

Comentaris

Oliver Alís ha estat conseller general aquesta darrera passada legislatura.
Oliver Alís ha estat conseller general aquesta darrera passada legislatura. Terceravia

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha entrat a tràmit tretze esmenes a la Proposició de llei dels agents de circulació comunals. Ha estat el conseller general, Oliver Alís, l’encarregat de treballar les propostes de modificació del text, que tenen per objectiu fer més aplicable la llei i donar-li més seguretat jurídica. Principalment destaca la matisació de la jerarquització del cos.

En aquest sentit, el grup parlamentari ha destacat les esmenes que es destinen a matisar la jerarquització per tal d’evitar possibles conflictes, així com la definició de tasques que tenen cadascun dels càrrecs. Pel que fa al director, Terceravia ha considerat que hauria d’efectuar la funció d’interlocutor amb les altres entitats públiques del Principat, en lloc d’intermediari, tal com diu la proposició original, així com la de transmissor de les instruccions dels seus superiors jeràrquics comunals, als que se situen per sota.

Seguint en aquest aspecte, pel que fa a les funcions del cap del servei de circulació, el grup parlamentari Terceravia ha precisat que, més enllà de les tasques que li són atribuïdes a la Proposició de llei, ha de ser cada reglamentació comunal en matèria de servei de circulació la que reguli les seves funcions. Alís ha remarcat que és necessari “ja que en cada corporació comunal hi ha diferents serveis, com poden ser el servei d’aigües, el servei de tràmits, el servei d’higiene, etc. Si no es precisa, això podria crear dificultats en la definició clara de les tasques”.

D’altra banda, la formació política ha definit el temps que un agent ha de ser considerat agent en formació abans d’esdevenir agent del servei de circulació, “pensem que no queda definit a la present proposició de llei”, ha explicat Alis. Finalment, també s’han realitzat una sèrie d’esmenes a l’articulat per corregir lingüísticament el text original.

Pel que fa al tràmit parlamentari del text, Alís ha comentat que espera que es pugui aprovar aquesta proposició de Llei aquesta legislatura. “El cos d’agents de circulació es mereix poder tenir una llei més moderna i adaptada als temps actuals, i, sobretot, que els hi dona més autoritat, ja que amb l’aprovació del text el cos d’agents de circulació rebrà la consideració de cos especial en l’àmbit de l’administració comunal”, ha assegurat el conseller general.

 

 

Els consellers socialdemòcrates Joaquim Miró i Roger Padreny.

Relacionat

El PS proposa destacar la importància de la carrera professional en la llei dels agents comunals

Comentaris (4)

Trending