Terceravia acusa Govern d’un excessiu “intervencionisme” en les lleis

El conseller general Joan Carles Camp denuncia, en la votació del text sobre l’accés electrònic a l’administració de Justícia, que es deixa molts aspectes a desenvolupar via reglament, fet que atorga discrecionalitat a l’executiu

Camp dialoga durant la sessió amb Josep Pintat.
Camp dialoga durant la sessió amb Josep Pintat. Terceravia

El conseller general de Terceravia Joan Carles Camp ha acusat Govern de voler tenir un “intervencionisme” excessiu en les lleis. Al seu entendre, aquest és l’objectiu que en molts projectes legislatius aprovats a la cambra hi hagi encàrrecs per elaborar posteriorment reglaments que els desenvolupin. El polític massanenc ha posat l’exemple de la Llei d’accés electrònic a l’administració de Justícia, aprovada aquest dijous.

La crítica de Camp, que ha defensat la decisió d’abstenir-se en la votació, s’ha centrat en el fet que totes les persones jurídiques estiguin obligades a accedir de forma telemàtica a la Justícia, amb excepcions que s’hauran d’establir via reglament. A l’entendre del representant de Terceravia això suposa una “interpretabilitat” i una “indefinició” que no és adequada i menys en un procediment judicial.

Justament, Camp ha criticat que “novament es deixa oberta la llei per ser complementada en un reglament”. Això, ha denunciat, “suposa més inseguretat i més dispersió normativa”. El massanenc ha afirmat que “el que fan sempre és facilitar l’intervencionisme del Govern en les lleis, perquè els reglaments en depenen”.

Terceravia ha estat l’única formació que no ha donat suport al text. S’ha abstingut. Els altres grups han destacat la importància d’impulsar les noves tecnologies en l’àmbit judicial. Així, el ministre, Josep Maria Rossell, ha destacat que servirà per “millorar el servei”. En línia similar s’ha expressat la demòcrata Ester Molné, que ha avançat que “en les pròximes setmanes estarà preparat el pla de xoc, que ha de servir per passar pàgina a l’actual col·lapse”.

Comentaris

Trending