SDP demana la dimissió d'Eric Jover pel seu tuit 'bandoler'

Afirmen que ho ha de fer per higiene democràtica, respecte a les institucions i pels valors morals que ha de mantenir un càrrec públic

Comentaris

Zoppetti i Donsión durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Zoppetti i Donsión durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SDP

Progressistes-SDP ha demanat la dimissió del ministre de Finances, Eric Jover després de ser comdemnat pel Tribunal Superior de Justícia per un tuit en el qual qualificava de 'colla de bandolers' els germans Higini i Ramon Cierco. La formació considera per Jover ha de dimitir per higiene democràtica.

També consideren que ho ha de fer per respecte a les institucions perque, segons el secretari d'organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión "en jurar o prometre el seu càrrec de ministre es va comprometre a complir i fer complir les lleis i la Constitució. Comprovat, constatat i declarat pel tribunal que ha violat le llei i trepitjat el seu jurament o promesa de complir-la i fer-la complir no pot continuar ni un minut més al Govern".

Donsión ha estat acompanyat en la roda de premsa per la membre de l'executiva del partit, Elisabet Zoppetti, creu que Jover "no té cap legitimitat ni per ser ministre del Govern ni, menys encara, per pretendre impartit certificats de bons i mals ciutadans en les seves prèdiques com a portaveu de l'Executiu".

La formació es mostra sorpresa perquè cap partit de l'oposició hagi demanat la destitució del ministre

Zoppetti va subratllat que "Jover era ministre d'Educació en el moment de cometre aquesta violació del dret a l'honor constatada i declarada pel Tribunal Superior de Justícia. No es pot tolerar que el màxim representant de les nostres institucions educatives en aquell moment pugui faltar als valors ètics, que són l'eix dels models educatius i ser així el perfecte contraexemple de tots els valors morals que s'han de transmetre a nens i joves". Donsión, per la seva part, ha recordat que l'actual cap de Govern, Xavier Espot era ministre de Justícia i Interior quan es va produir l'episodi del tuit. "No tenim cap dubte que sap prou bé el que signfica la sentència. No té cap altre camí que cessar el seu ministre de Finances". Tant Zopetti com Donsión han mostrat la seva sorpresa perquè cap partit de l'oposició al Consell General hagi demanat la dimissió de Jover.

Etiquetes

Comentaris

Trending