El PS reclama que no es dilati més la reforma constitucional per assegurar la carrera judicial

La consellera socialdemòcrata Judith Salazar remarca que el fet que “el GRECO ens digui que no estem fent els deures ens hauria de fer posar la cara vermella a tots”

Judith Salazar en una compareixença al Consell General.
Judith Salazar en una compareixença al Consell General. Toni Solanelles

El Patit Socialdemòcrata (PS) és partidari de no dilatar més els canvis i les modificacions legislatives, inclosa la reforma de la Constitució, per donar compliment a les exigències i recomanacions del Grup d’estats contra la corrupció (GRECO) del Consell d’Europa. En aquest sentit, els socialdemòcrates són favorables a modificar la Carta Magna per tal que els cos judicial sigui ‘per vida’ i els batlles i magistrats no s’hagin de renovar periòdicament, una situació que pot comportar dependències respecte del poder polític dominant.

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar manté que el fet que “el GRECO ens digui que no estem fent els deures ens hauria de posar la cara vermella a tots”. De fet, segons la parlamentària, al PS se li posa la cara vermella “cada vegada que se’ns diu que no complim amb allò que se’ns demana”. Salazar ha estat contundent aquesta setmana en afirmar que “no complim res i ha afirmat que “no podem dilatar més la resposta amb (excuses com ara que) com que cal una reforma constitucional” l’abordarem quan calgui fer altres canvis de més calat.

“No podem continuar posposant decisions que sabem que hem d’abordar”, manté la consellera, recordant explícitament el cas dels batlles i els magistrats i el fet que la Constitució i la Llei qualificada de la Justícia prevegin la renovació periòdica de dits professionals. Segons Salazar, l’incompliment persistent de certes demandes que fa el GRECO comporta que aquest organisme “ens avaluï més sovint” i, conseqüentment, aparegui Andorra més habitualment del que caldria entre aquells països que no estan fent bé les coses.

Etiquetes

Comentaris

Trending