El PS insisteix a saber els expedients oberts a empreses amb treballadors subcontractats

La consellera general, Judith Salazar, demana per si hi ha hagut sancions i si s’han fet inspeccions d'ofici, entre altres

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar
La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar Consell General

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat a Sindicatura una pregunta escrita per conèixer el nombre d’expedients per infraccions a empreses amb treballadors subcontractats després dels casos que han sortit d’obrers peruans que haurien estat objectes d’abusos.

Salazar ja va demanar la setmana passada en la sessió de control al Govern per les manifestacions que havia fet el cap de l’executiu, Xavier Espot, assegurant que “n’hi havia una multitud d’oberts i d’altres amb sancions exemplars”. Com que no es van donar xifres, ha decidit presentar una pregunta escrita per conèixer tots els expedients que s’han obert des de l’inici d’aquest any per infraccions als treballadors subcontractats via la prestació de serveis entre empreses, així com l’import total d’aquestes, quina ha estat la màxima sanció imposada i a quantes empreses s’han realitzat.

La parlamentària també vol saber quantes inspeccions s’han fet d’ofici s’han fet i si el Govern considera que el nombre actual d’inspectors de treball que hi ha actualment és l’adequat per fer un control acurat.

Finalment, pregunta per què es descarta que els treballadors facin denúncies anònimes per incompliments de la legislació laboral del país. La setmana passada un treballador peruà que està en el sector de la construcció va presentar una denúncia al servei d’Inspecció Laboral, que segons el ministre portaveu, Guillem Casa, s’està instruint.

Comentaris (2)

Trending