El PS exigeix que les proves de detecció de la Covid a les escoles les facin sanitaris i no mestres

El grup parlamentari socialdemòcrata lamenta els ‘anuncis sorpresa’, defensa la tasca dels docents en un curs especialment complicat i reclama que no se’ls carregui de més feina i responsabilitats

Comentaris

Els ministres de Salut, Joan Martínez Benazet, i Educació, Ester Vilarrubla, donat explicacions sobre el cribratge educatiu que es va fer a l'inici de curs.
Els ministres de Salut, Joan Martínez Benazet, i Educació, Ester Vilarrubla, donat explicacions sobre el cribratge educatiu que es va fer a l'inici de curs. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) està totalment en contra que els professionals educatius hagin de fer-se càrrec de les proves de detecció del coronavirus a les escoles, com va donar a entendre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. A través del grup parlamentari, els socialdemòcrates reclamen que siguin els professionals sanitaris els encarregats d’aquestes proves i tot lamentant els ‘anuncis sorpresa’ defensen la feina dels docents.

Els socialdemòcrates lamentem en un comunicat que “novament s’anunciïn mesures sense la comunicació prèvia, ni la concertació amb les persones afectades per les decisions”. També defensen que no troben adequat “carregar als docents més responsabilitats, especialment, pel que fa a les noves responsabilitats que se’ls atorga amb la tasca de realitzar el cribratge” que, al seu entendre, han de ser realitzades pel personal sanitari amb la formació pertinent, amb la capacitat de gestió de les mostres i amb les dades adequades.

Una de les compareixences conjuntes entre Joan Martínez Benazet i Ester Vilarrubla per tractar la gestió de la pandèmia.

Relacionat

Crida a la calma de Vilarrubla als docents: el protocol dels tests haurà de tenir l’aval d’Educació

El PS manifesta el seu “ple suport a la feina ingent” que estan realitzant els docents des del passat mes de març, alhora que han volgut fer “un reconeixement necessari a aquest col·lectiu, altament exposat a la Covid-19 i que, a més a més, compta amb menys informació i menys material de protecció que altres col·lectius”. Des del PS recorden que alguns dels materials de protecció que empren els docents són sufragats per ells mateixos, “en franca contradicció amb allò que estipula la Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball per a qualsevol classe de treballador”.

Ester Vilarrubla durant la compareixença, amb Joan Martínez Benazet, per avaluar l'inici del curs.

Relacionat

La tibantor entre Salut i Educació pels ‘protocols Covid’ fa temps que dura

En aquest sentit, des del PS defensen la urgència d’un diàleg fluid amb la societat, per tal d’acabar amb els ‘anuncis sorpresa’ de les informacions que surten en roda de premsa d’un dia per l’altre, sense cap gestió prèvia del seu contingut amb el personal afectat i la resta de representants públics. Des de la formació socialdemòcrata lamenten que “Govern actuï amb improvisació, sense consens i sense comunicació a les parts, prenent decisions unilateralment”, i defensen que l’única manera de sortir d’aquesta pandèmia és treballant units: justament el contrari del que està fent Govern.

Comentaris (2)

Trending