El PS demana ajornar l’entrada en vigor del Codi de procediment civil “per no col·lapsar la Batllia”

Pere López ha insistit a demanar una taula de diàleg i un pacte d’estat per prendre les decisions necessàries per reforçar la justícia

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha tramitat aquest dimecres una pregunta urgent per demanar a Govern que analitzi una pròrroga de l’entrada en vigor del Codi de procediment civil, actualment prevista per l’1 de gener de 2021. A més, López ha reiterat la necessitat d’una taula de diàleg i un pacte d’estat nacional per “discutir, valorar i veure quines són les decisions que s'han de prendre per reforçar l’estat judicial”.

Al text, el president insisteix novament a Govern que faciliti el treball i el debat de forma conjunta entre Govern, Consell General i el poder judicial per “solucionar la crisi del sistema jurídic en lloc de gestionar-la per via de declaracions als mitjans de comunicació”. Una problemàtica que, recorden els socialdemòcrates, afecta i ofega les nostres administracions, el conjunt d’empreses del país i tota la ciutadania.

La formació vermella recorda que van votar a favor de l’aplicació però que aquesta no pot implicar un col·lapse en el sistema

Des del grup parlamentari recorden que estan a favor de l’aplicació d’aquest codi de procediment civil i que, en conseqüència, van votar a favor de la llei perquè suposarà un avanç en dret civil, que “és el que afecta més a les famílies cada dia”. El reglament, a l’entendre del PS, si bé ha de permetre agilitzar la justícia, no pot implicar un col·lapse en el sistema. De fet, la formació assenyala que ja es va endarrerir fa un any perquè requereix mitjans tècnics com és l’enregistrament de les audiències, personal i recursos.

Sabem quina és la situació a batllia i que fa poc s’han tancat 5 places de batlles, la major part cobertes per antics secretaris judicials adscrits a seccions civils, així que cal treure nous concursos per cobrir-les. No demanem un ajornament indefinit de l’entrada en vigor, sinó que es faci quan sigui factible i assumible per la batllia”, han defensat els socialdemòcrates, que alerten que la situació actual de la pandèmia no facilita l’oralitat ni la presència conjunta de persones com a forma habitual de treball.

Declaracions de Pere López

 

Etiquetes

Comentaris

Trending