El PS defensa els ajuts d’Escaldes-Engordany i encoratja els altres comuns a fer el mateix

Gerard Alís i Pere Baró consideren que no hi ha hagut cap ingerència en les competències de Govern i asseguren que les mesures aprovades comptaran amb la supervisió d’una assistent social per tal de coordinar correctament els atorgaments d’ajudes

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís i el secretari d’organització, Pere Baró, a la seu del partit
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís i el secretari d’organització, Pere Baró, a la seu del partit Altaveu

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís i el secretari d’organització, Pere Baró han defensat, en el nom de la formació política, els ajuts que va aprovar la setmana passada el comú d’Escaldes-Engordany i han encoratjat als altres comuns que també realitzin accions “per ajudar als ciutadans”. L’acció arriba després que el cap de Govern, Xavier Espot, consideres que algunes de les ajudes podien envair competències executives i que caldria analitzar detalladament el text.

Alís ha lloat la iniciativa de l’equip comunal d’Escaldes davant les “deficiències lligades amb l’habitatge i l’impacte de la Covid-19” i ha manifestat que les critiques són injustificades ja que “és un acte que ajuda als ciutadans, altres comuns han aprovat ajudes directes o indirectes i no s’han criticat”. “Pel que fa a les competències, tenim un marc ambigu i estic convençut que no hi ha cap invasió, però Govern té tot el dret a considerar-ho”, ha afegit.

El cap de Govern, Xavier Espot, referint-se a la qüestió de l'ordinació d'Escaldes.

Relacionat

Espot acusa el comú d’Escaldes de fer de “Govern bis”

Per la seva part, Baró ha declarat que “quan parlem de posar al ciutadà al centre, mai criticarem una decisió. Aquesta és la diferència entre un partit d’esquerres i un de dretes. Calen polítiques així per evitar una crisi econòmica pitjor que la que ja tenim. Una situació com aquesta s’hauria de lloar, al Consell General es va dir que l’estat som tots i, si això és veritat, s’hauria de donar suport al programa d’Escaldes”.

Preguntats per la possibilitat que alguna mesura trepitgi les que ja ofereix Govern, el primer secretari ha explicat que només es destinaran a aquelles famílies que no arribin a final de mes i que una assistent social coordinarà les aportacions perquè només complementin ajudes a les llars més necessitades.

Cal recordar que Espot va criticar concretament les prestacions per al lloguer d’habitatges, els complements d’ERTO i la prestació relativa a la baixa laboral relacionada amb el coronavirus, destacant que no estava en contra de l’aprovació d’ajuts per part dels comuns, però que havien de tindre en compte que “no es poden agafar competències que no es poden assumir”.

Comentaris (1)

Trending