El PS acusa Espot de “jugar” amb el calendari electoral “per motius personalistes”

López i Font celebren en certa forma que avançant els comicis al 2022 es retorni a anualitats amb un sol procés d’urnes, perquè en cas contrari generals i comunals tornarien a coincidir el mateix exercici

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López. PS

El president del Partit Socialdemòcrata (PS) i líder parlamentari de la formació, Pere López, lamenta que el cap de Govern, Xavier Espot, estigui “jugant” amb el calendari electoral “més per motius personalistes que no pas per interessos reals de país”. Per a López, si Espot ja s’està referint als comicis és que té en compte des dels moviments dels adversaris a “la problemàtica” relativa amb Liberals.

Més enllà de veure interessos estrictament personals del cap de Govern en relació amb quan poden acabar celebrant-se els comicis generals, López ha coincidit amb un dels seus companys de partit i grup parlamentari com Jordi Font que demanat sobre un eventual avançament electoral ha respost, “a títol personal” perquè ha assegurat que a nivell de partit no se n’ha parlat, que fer les eleccions el desembre “seria una bona cosa per una qüestió pràctica, per la dificultat que suposa fer dues eleccions al mateix anys”. Font creu que separar comicis amb un any de diferència almenys “és una bona cosa per la salut democràtica”.

Pere López, coincidint en certa manera amb el seu company de files, ha explicat que fer coincidir dos processos electorals un mateix any comporta “un problema per motivar l’electorat” alhora que també genera dificultats als partits polítics. D’entrada, en alguns casos, en vista a confeccionar les llistes i candidatures que escaigui i, després i sobretot, des del punt de vista econòmic, atès que les formacions polítiques andorranes tenen els recursos i les dimensions que tenen.

Però López ha lamentat que “no són els interessos de país” els que fa servir Espot a l’hora de pensar en comicis. “Està jugant amb uns calendaris més personals que una altra cosa. Veient què fan els adversaris o mirant de resoldre situacions que es donen dins del seu partit. I també intentant que es resolgui sense danys la problemàtica amb el partit liberal”. I es referia aquí el líder socialdemòcrata a aspectes com la causa judicial oberta per l’afer de l’antic deute o les adjudicacions a l’empresa de Ferran Costa.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending