Progressistes-SDP assegura que mai va acceptar el pressupost de campanya de Demòcrates

En un comunicat, la formació que ara lidera Josep Roig recorda que ja el novembre del 2019 van avisar que no acceptaven la despesa decidida “unilateralment” pel partit ‘taronja’ i que tot just acceptaven pagar 1.250 euros

Comentaris

La llista conjunta de Demòcrates i Progressistes-SDP a les comunals 2019 d'Andorra la Vella.
La llista conjunta de Demòcrates i Progressistes-SDP a les comunals 2019 d'Andorra la Vella.

Progressistes-SDP mai va acceptar l’import que Demòcrates li demanava en concepte de despeses per a la campanya electoral de les comunals del 2019 a Ordino i a Andorra la Vella. Així ho ha reiterat a través d’un comunicat, en el qual acusa Demòcrates de “faltar a la veritat”. Amb el mateix, adjunta un correu enviat des de la formació als ‘taronja’ on ja es deixava clar que només acceptarien pagar 625 euros per cada candidat.

En el comunicat, la formació que ara lidera Josep Roig es remarca que “no es reconeix deure la suma que reclama DA” i manifesten la “discrepància” amb allò que des del partit ‘taronja’ “es pretén subreptíciament acreditar”. Per això, asseguren que la nota de premsa de dilluns “falta a la veritat amagant la nostra posició, reiteradament manifestada, de no reconèixer la suma que reclama”.

S’afirma que “no és cert que la transferència de 957,94 euros a DA, del passat mes de maig, pugui ser cap demostració que el deute sigui real”. De fet, es deixa clar que fa molt de temps que es considerava que la quantitat reclamava queda molt per sota de la que des d’un primer moment es va comprometre a abonar Progressistes-SDP.

Presentació de la llista d'En Comú per Andorra la Vella que es va presentar a les eleccions del 2019 amb Conxita Marsol i Meri Pujol

Relacionat

Guerra oberta entre DA i SDP per un deute no satisfet de les eleccions comunals del 2019

Així, es recorda que el novembre del 2019, ja preparant les eleccions, el llavors president, Jaume Bartumeu, va trametre un correu electrònic a DA. En ell es deixava clar que els càlculs del cost de la campanya fets per SDP, seguint les xifres dels comicis del 2015, eren de 7.500 euros per candidatura i això vol dir 625 per candidata. En canvi, lamenten, els ‘taronja’ van decidir el pressupost de forma unilateral, segons es denuncia.

“En les tres comunicacions que Progressistes-SDP ha adreçat a Demòcrates per Andorra ha quedat clarament exposat que com sigui que ni el nostre partit polític -ni tampoc les nostres candidates a Ordino i Andorra la Vella- no vam participar en l’elaboració del pressupost de campanya de les eleccions comunals 2019, ni vam participar tampoc en l’ordenació de les despeses”, es remarca. Així doncs, es considera que “no estàvem, ni estem, en situació d’assumir el percentatge que ens havia estat atribuït d’aquelles despeses” i, per tant, “no es pot donar per vàlida la reclamació unilateral de DA i no la reconeixem ni acceptem”.

També es vol aclarir que “la transferència que es va fer el 24 d’abril del 2023 al compte bancari de DA per la suma de 957,94 euros no és cap abonament a compte d’un hipotètic deute pendent”. Correspon, expliquen a “l’abonament íntegre de la subvenció electoral en concepte d’eleccions comunals 2019 que Progressistes-SDP va rebre en el seu dia” i aquest pagament “es va fer en seguiment del que havien acordat, en una reunió conjunta mantinguda el 30 de setembre del 2022, el cònsol d’Ordino, l’aleshores cònsol d’Andorra la Vella, el secretari general de DA i el president d’SDP”.

El partit remarca que “no va signar amb DA cap contracte d’adhesió ni, menys encara, de submissió”. I deixen clar que “no es pot donar per bona i vàlida aquesta manera de fer unilateral que és un abús de posició dominant”.

Comentaris (1)

Trending