L’OSCE obre la porta a escoltar la veu dels joves parlamentaris

El Consell General acull una trobada amb vint representants de deu països que es tancarà amb una declaració

Comentaris

Una de les sessions de treball de la trobada d'aquest divendres.
Una de les sessions de treball de la trobada d'aquest divendres. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Consell General acull la trobada oficial de la Xarxa de joves parlamentaris de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE. Hi participen una vintena de parlamentaris de 10 països. La reunió es tancarà amb una declaració que segons el conseller general Roger Padreny, posarà blanc sobre negre en el tema de la joventut". S'ha aconseguit que dins de l'OSCE s'escolti la veu de la joventut.

 

La síndica general, Roser Suñé ha mostrat la seva satisfacció per la presència nombrosa de diputats "tot i les dificultats que encara hi ha de desplaçament. Padreny ha assegurat que els debats "han estat molt interessats" i cada jove ha pogut expressar el seu punt de vista i ha qualificat la trobada d'exitosa.

.A la primera sessió, moderada per la representant especial de joventut de l’OSCE-PA, Farah Karimi (diputada holandesa) s’ha analitzat el punt suplementari sobre joventut que se sotmetrà a votació durant la propera Sessió anual de l’Assemblea que tindrà lloc al juliol a Birmingham (Regne Unit). En la segona sessió de treball, els joves parlamentaris han tingut l’oportunitat de presentar les polítiques nacionals de joventut respectives, quins són els principals reptes a què s’enfronten, com treballen els respectius parlaments per aquest sector de población i quina és la representació dels joves dins dels partits polítics.

Durant la tercera i última sessió s’ha tractat  l’elaboració d’una proposta de Declaració d’Andorra que s’ha sotmès a votació dels participants. El document, que s'ha aprovat, pretén, entre d’altres, promoure la participació dels joves parlamentaris dins l’OSCE-PA i la seva incidència dins de l’organització,  l’elaboració d’una estratègia i un pla per a la joventut o l’adopció de mecanismes de control per fomentar una millor comunicació i transparència sobre el treball que realitza l’Assemblea parlamentària de l’OSCE en matèria de joventut. Aquesta és la tercera reunió de la Xarxa de joves parlamentaris de l’OSCE-PA que es va constituir el mes de desembre de l’any 2021. En la celebrada el passat mes de febrer a Viena, Roger Padreny va ser escollit membre del Comitè executiu de la Xarxa de joves.

L’OSCE-PA és la branca parlamentària de l’OSCE, i està integrada per parlamentaris dels estats que, havent signat l’Acta final de Hèlsinki (1975) i la Carta de París (1990), són membres de l’OSCE. El seu objectiu principal és crear un fòrum multilateral de diàleg interparlamentari per tal d’incidir en la prevenció, gestió i resolució de conflictes en la regió d’Europa; en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat; i en l’enfortiment i cooperació entre les institucions democràtiques dels estats membres. En aquest sentit, l’OSCE-PA està formada per tres comissions generals: seguretat, temes mediambientals i participació democràtica. 

Comentaris

Trending