Montaner reclama l’empara de Sindicatura en sentir-se menyspreada per Martínez Benazet

La consellera de Terceravia recorda que la tasca d’un parlamentari “és representar la ciutadania i vetllar per l’interès general així com poder plantejar dubtes i generar debat d’interès públic amb l’objectiu de treballar pel bé comú”

Joan Martínez Benazet mira just al costat oposat d'on seu Carine Montaner durant la compareixença d'aquest dimarts.
Joan Martínez Benazet mira just al costat oposat d'on seu Carine Montaner durant la compareixença d'aquest dimarts. Toni Solanelles

L’enfrontament, dur, tens, entre la consellera general Carine Montaner i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la comissió legislativa de Sanitat d’aquest dimarts porta cua. Com Montaner va insinuar després de la compareixença, aquest matí ha acabat formalitzant la demanda d’empara de Sindicatura en sentir-se menyspreada per les afirmacions del titular de Salut. Considera la parlamentària que el ministre “falta al respecte a la meva tasca com a consellera general i com a persona”.

En una carta tramitada fa poca estona davant la Sindicatura, Montaner hi inclou algunes de les expressions que Martínez Benazet va deixar anar en el tens diàleg que van mantenir tots dos. Així, la parlamentària recorda que el ministre va dir: “Està encaminada a una direcció negacionista”; “alguns experts fa temps que estan fora de la via de la ciència”; “vostè és conscient del que provoca amb el que diu i amb el que publica”; “jo sempre escolto tothom, però escolto allò que m’aporta; allò que no m’aporta, no ho escolto”; “no discutiré més, van a l’ofensa del meu coneixement científic”; “ha valorat les conseqüències que pot tenir, quan escriu els seus articles, o quan per les xarxes va dient que les persones no s’han de confinar. O quan posa en dubte les TMA? Ha valora quantes persones poden emmalaltir per culpa d’això que diu”.

Martínez Benazet es disposa a iniciar un torn d'intervenció amb Carine Montaner en primer terme.

Relacionat

El combat entre el ministre ‘irrespectuós’ i la consellera ‘negacionista’

Carine Montaner manté que durant la compareixença va plantejar dubtes en base a informació científica que havia recollit amb, entre altres, la doctora Astrid Stuckelberger. I recorda que “la tasca d’un conseller o consellera general és representar la ciutadania i vetllar per l’interès general. Així com poder plantejar dubtes i generar debat d’interès públic, sobretot en èpoques de crisi, amb l’objectiu de treballar pel bé comú”. Amb tot, considera que les manifestacions fetes per Martínez Benazet “no són de rebut” i com que considera que “representen un menyspreu cap a la meva persona i els experts científics amb els quals he treballat”, demana l’empara de la Sindicatura per poder garantir “la meva posició de defensa del debat d’idees fonamentades com a base de la democràcia, lliure d’atacs personals”.

Comentaris (10)

Trending