Montaner justifica la pregunta de la majoria perquè “no volia ser còmplice de l’opacitat de Govern”

La parlamentària no adscrita lamenta que “aquesta legislatura és pura arrogància i una falta de respecte pel poble andorrà que demana explicacions sobre com es gasten els diners públics”

Carine Montaner al faristol de l'hemicicle.
Carine Montaner al faristol de l'hemicicle. Consell General / E.Comellas

Ben poca estona ha trigat la consellera general no adscrita Carine Montaner a reaccionar a l’anunci de la majoria parlamentària de fer una pregunta amb demanda de resposta escrita al Govern per tal que es publiquin les adjudicacions fetes a Inlingua, l’empresa vinculada al president del grup parlamentari Ferran Costa. “Els consellers de la majoria intenten rentar ‘in extremis’ la seva imatge per no ser còmplices d’aquesta opacitat evident” de l’executiu, ha afirmat Montaner.

La parlamentària ha celebrat “el canvi de rumb de la majoria que va cap al camí de la transparència real”. I ha assegurat, referint-se al president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat que "sap perfectament que molts consellers s’acostumen a fer una demanda de informació on es demana una sèrie de documentació i en paral·lel una pregunta escrita. Aquesta manera de fer serveix al conseller o consellera per comprovar la veracitat de la resposta escrita de Govern publicada al Butlletí del Consell General i a la web del Consell General a la pregunta”.

Montaner ha assegurat que “ja s’ha vist l’opacitat del Govern i la voluntat del cap de l’executiu d’amagar la informació sobre el conseller liberal Costa… i ara quan han vist que el PS entraria la mateixa pregunta que jo per transparència de cara a la ciutadania, els consellers de la majoria intenten rentar in extremis la seva imatge per no ser còmplices d’aquesta opacitat evident”. La consellera també ha ‘disparat’ contra Enseñat.

Del parlamentari demòcrata n’ha dit que “fa temps que fa insinuacions públiques cap a la meva persona i que em titlla de tots els noms… Lamento aquesta falta de respecte reiterada cap a l’oposició. Des de la bancada de les minories ja hi estem acostumats”. De fet, segons Carine Montaner, “aquesta legislatura és pura arrogància i una falta de respecte pel poble andorrà que demana explicacions sobre com es gasten els diners públics”.

Carles Naudi, Carles Enseñat i Ferran Costa abans d'iniciar-se la compareixença on van explicar que es feia la demanda.

Relacionat

Els grups de la majoria demanen que es publiquin els ‘contractes Costa’ per acabar amb la polèmica

Comentaris (2)

Trending