La ministra d’Educació ve de Brussel·les: Esther Rabasa es perfila com a recanvi de Vilarrubla

La fins ara ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea tanca el seu periple diplomàtic i tornaria al país per assumir l’única cartera que encara no tenia inquilí

Esther Rabasa.
Esther Rabasa. arxiu

La fins ara ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea (UE), Esther Rabasa, es perfila com a ministra d’Educació en substitució d’Ester Vilarrubla. Rabasa, docent de formació acadèmica, ja va tenir càrrecs directius al ministeri durant el mandat d’Albert Pintat, i havia sortit en les travesses ministerials per assumir per exemple la cartera d’Afers Exteriors durant alguna de les legislatures demòcrates.

Massanenca, deixaria Brussel·les -a banda de representar Andorra davant la UE també ho ha fet davant el Regne de Bèlgica, el Gran Ducat de Luxemburg i el Regne dels Països Baixos- tancaria el seu periple diplomàtic i, si no hi ha molts canvis, tornaria al Principat per assumir l’única cartera que fins ara no tenia inquilí. Ni tan sols a mode d’aproximació. Ester Rabasa ja hauria pres fins i tot contacte amb altres alts comandaments del ministeri que haurien de constituir el seu nucli dur de treball.

48704780652 0884713eef o

Relacionat

I Educació per a qui?

Així, com a mínim hauria ja intercanviat impressions, entre d’altres, amb Francesca Junyent o Marie Pagès. Aquesta última, responsable de qualitat educativa i inspecció, era una altra de les persones que estaven en una eventual llista de possibles candidates a assumir la cartera que els darrers quatre anys han estat a mans d’Ester Vilarrubla. L’únic nom que havia sonat amb més força fins ara per fer-se càrrec d’educació era l’ordinenca Gemma Riba, que prefereix combinar l’activitat docent (al Lycée en aquest cas) amb la tasca parlamentària, atès que accedirà al Consell General en substitució de Xavier Espot.

Esther Rabasa va ocupar la direcció del departament de Formació Professional i Desenvolupament Educatiu entre el 2005 i el 2009. Actualment i des del 2017 era la màxima responsable de la legació diplomàtica andorrana a Brussel·les. Anteriorment, qui es perfil com a ministra d’Educació havia estat ambaixadora extraordinària i plenipotenciària del Principat d’Andorra, representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa.

Comentaris (20)

Trending