Macron també venç a Andorra i amb una diferència lleugerament superior que a la resta de França

L’actual president ha rebut el suport de 564 dels 996 vots emesos, mentre que Le Pen n’ha obtingut 387

Els cartells electorals, amb el d'Emmanuel Macron en primer terme, a l'ambaixada francesa.
Els cartells electorals, amb el d'Emmanuel Macron en primer terme, a l'ambaixada francesa. Toni Solanelles

L’actual president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, també ha guanyat de manera folgada entre els residents francesos al Principat. I el triomf de Macron entre els ciutadans gals establerts al país seria lleugerament superior al del conjunt de l’Estat, si finalment es confirmen els resultats de les estimacions fetes just tancar els col·legis electorals. L’actual president ha rebut el suport de 564 dels 996 vots emesos, mentre que Marine Le Pen n’ha obtingut 387.

Els resultats al Principat ja són ara definitius. A Andorra finalment s’han emès 996 vots dels 2.477 que com a màxim es podien dipositar a l'urna aquest diumenge de segona volta. Per tant, finalment la participació ha estat lleugerament més alta que en la primera volta. Això sí, a diferència de fa quinze dies, hi ha hagut més vots que no han anat a candidatures. S’han registrat onze vots nuls i 34 sobres han estat dipositats a l’urna buits, amb la qual cosa cal considerar-los vots en blanc.

Els dos candidats, per tant, han rebut, respectivament, 564 vots en el cas de Macron i la seva formació ‘En marxa!’. Això representa un 59% del total. Mentrestant, la seva adversària, la ultradretana i líder del Front Nacional Marine Le Pen ha obtingut 387 suports, un 40,7% dels vots emesos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending