De liberal... a independent

Sindicatura autoritza als quatre consellers generals escindits de la formació blava a canviar el nom del grup parlamentari, tràmit que es completarà al setembre, amb l’inici del nou període de sessions

Eva López, Marc Magallón, Judith Pallarés, Ferran Costa i Sílvia Ferrer durant la compareixença.
Eva López, Marc Magallón, Judith Pallarés, Ferran Costa i Sílvia Ferrer durant la compareixença. Toni Solanelles

Grup parlamentari independent. Serà la nova denominació dels consellers generals escindits de Liberals, després de rebre el vistiplau de Sindicatura. L’òrgan rector de la cambra parlamentària considera que el canvi es pot fer sense problemes. Ara, això sí, cal mirar les implicacions que pot tenir. Per això, ja s’esperarà fins al pròxim setembre, amb la represa del nou període de sessions.

Fa uns dies, tal com va avançar Altaveu, els quatre consellers generals -Ferran Costa, Marc Magallon, Eva López i Sílvia Ferrer- que havien accedit al càrrec sota el paraigua de Liberals i que van deixar la formació arran de la crisi provocada pel procés de primàries, van demanar si era possible canviar la denominació del grup. Es considerava més adequat vista la nova situació. Principalment, s’entenia que era la forma d’evitar que “es pugui induir a error a la gent”.

Els consellers escindits amb la ministra Judith Pallarés.

Relacionat

Els liberals escindits reclamen poder canviar la seva denominació com a grup parlamentari

La petició ha estat valorada per Sindicatura i, ara, acceptada. Fonts consultades, però, han apuntat que no serà fins al setembre, quan es reprengui l’activitat parlamentària normal que es formalitzi la nova denominació. Cal veure primer quins tràmits s’han de fer i “què implica a nivell intern i extern”.

El nom triat ha estat el de grup parlamentari independent. Es considera el més adient vist que encara els quatre consellers generals no han decidit quin serà el seu futur polític i si es crearà o no una nova formació. A banda, s’ha optat per no posar cap denominació ‘liberal’ per evitar “disputes” amb el seu antic partit.

El que ja està clar, però, és que el nom canviarà. A partir del pròxim període de sessions -qui sap si ja el darrer de la legislatura, Costa, Magallon, López i Ferrer actuaran en nom del grup parlamentari independent.

Comentaris (6)

Trending