Els liberals escindits reclamen poder canviar la seva denominació com a grup parlamentari

La demanda de poder-se anomenar independents per marcar el seu distanciament amb el partit presidit per Jordi Gallardo està en estudi per part dels juristes del Consell General

Els consellers escindits amb la ministra Judith Pallarés.
Els consellers escindits amb la ministra Judith Pallarés. Toni Solanelles

Els liberals escindits han demanat poder canviar la seva denominació al Consell General i deixar d’usar el terme liberal, justament, per distanciar-se de la formació presidida per Jordi Gallardo en què militaven fins no fa pas gaire. Ferran Costa, Marc Magallón, Eva López i Sílvia Ferrer voldria passar a denominar-se grup parlamentari independent. En principi, aquest canvi no hauria de poder-se donar. Però abans de denegar del tot la sol·licitud, el gabinet jurídic del Consell estaria estudiant si hi ha alguna via per donar-hi lloc o no.

La qüestió s’hauria debatut, segons fonts properes a la majoria parlamentària, durant la junta de presidents que hi va haver dilluns passat al Consell General. Hi ha un escepticisme general en relació amb el fet que el canvi pugui tirar endavant. Amb més contundència o menys, els grups que representen l’oposició parlamentària consideren que la modificació no es pot aprovar perquè el reglament del Consell no ho preveu i perquè, en certa forma, equivaldria a la constitució d’un nou grup que no es permet a aquestes alçades de la legislatura. Els socis dels ex-liberals en la majoria governamental s’haurien encomanat al que diguin els juristes.

Eva López, Marc Magallón, Judith Pallarés, Ferran Costa i Sílvia Ferrer durant la compareixença.

Relacionat

Els escindits liberals es posen en ‘Acció’ en vista a crear un nou moviment polític

Els demandants justifiquen que no en cap cas constitueixen un nou grup. Recorden que no hi ha hagut cap canvi en la composició del grup i que els quatre consellers que l’han integrat des de l’inici -una vegada es va formalitzar la renúncia de Jordi Gallardo per poder fer el salt a ministre- s’han mantingut inalterables. Aquest és l’únic forat, indiquen les fonts, que els juristes podrien arribar a trobar per avalar el canvi de denominació. L’oposició, però, seria del parer que permetre la demanda establiria un mal precedent.

I és que allò habitual hauria estat, en tot cas, que els dissidents liberals haguessin deixat el grup liberal i haguessin passat en bloc al que hauria estat el grup mixt. De fet, indiquen les fonts, aquest hauria estat el pas lògic que haurien fet si no hagués estat perquè si haguessin dut a terme aquesta acció, s’hauria hagut d’integrar també al grup mixt l’actual consellera no adscrita Carine Montaner. I no tenen cap intenció que se’ls pugui associar amb l’ex-parlamentària de Terceravia.

Comentaris (6)

Trending