El Govern presenta els objectius del mandat al copríncep episcopal

(AMB VÍDEO) Els eixos són la negociació per a l’Acord d’associació amb la Unió Europea, el pacte d’estat de Salut, la sostenibilitat de les pensions o l’impuls d’un creixement urbanístic sostenible i la trobada s'ha desenvolupat en un clima de col·laboració institucional

Els assistents a la trobada d'aquest dilluns al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell.
Els assistents a la trobada d'aquest dilluns al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell. SFGA

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives ha rebut aquest dilluns al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, el cap de Govern, Xavier Espot, i el seu gabinet ministerial. L’audiència, emmarcada en les relacions institucionals entre el copríncep i les institucions andorranes, ha posat en relleu la voluntat d’establir un clima de relació d’entesa i de col·laboració institucional.

El cap de Govern ha adreçat unes paraules de salutació al copríncep amb què ha manifestat la lleialtat del seu gabinet vers la institució dels coprínceps i alguns dels objectius prioritaris del seu Govern. El copríncep, al seu torn, ha encoratjat els ministres i tot l’equip de l’executiu en els diversos reptes que encaren en els propers quatre anys, tot assenyalant el caràcter de servei que té el desenvolupament de la gestió pública. 

Durant la reunió les autoritats han comentat amb el copríncep les prioritats de cadascun dels ministeris així com els reptes que ha d’encarar el país durant aquesta legislatura, com ara la negociació per a l’Acord d’associació amb la Unió Europea, el pacte d’estat de Salut, la sostenibilitat de les pensions o l’impuls d’un creixement urbanístic sostenible.

Hi han assistit els ministres de Presidència, Economia, Treball i Habitatge; de Relacions Institucionals, Educació i Universitats; de Turisme i Comerç; de Finances; de Justícia i Interior; de Territori i Urbanisme; d’Afers Socials i Funció Pública; de Salut; de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i Portaveu del Govern; de Cultura, Joventut i Esports. També han estat presents els secretaris d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea; de Transició Energètica, Transports i Mobilitat; la secretària General del Govern; la Cap de Gabinet del Cap de Govern i la Cap de Protocol. No hi ha pogut assistir la ministra de Relacions Exteriors.

Han estat presents a l’acte, el representant personal del Copríncep, Josep M. Mauri; l’adjunt al representant personal, Eduard Ibáñez; i la secretària general del copríncep, Conxita Garcia.

Comentaris (7)

Trending