Gallardo convida Pablo Iglesias a venir a Andorra per comprovar que és un país homologat fiscalment

El ministre respon en un article al diari ABC al líder d'Unidas-Podemos després que aquest animés als ciutadans que no vulguin pagar impostos a anar al Principat

Comentaris

El líder d'Unidas-Podemos, Pablo Iglesias.
El líder d'Unidas-Podemos, Pablo Iglesias. Altaveu

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha publicat aquest dissabte una carta oberta al dirigent del partit espanyol Unidas-Podemos, Pablo Iglesias. L'article apareix en el diari madrileny ABC. Gallardo ha dit, després de vacunar-se contra la Covid, que respon a un diàleg sincer i obert.

Considera que Iglesias parla d'un estereotips que no són correctes "i fins i tot d'un cert desconeixement". Segons Gallardo, "Andorra ha fet la feina per la transparència i l'homologació fiscal en els últims anys. Això és una tasca dels diferents governs que han anat passant des de l'any 2005 i recórrer de manera periòdica a aquest tipus de clixés penso que no és lògic". Ha afegit que "és una carta sense cap esperit de polèmica, on explica els esforços que hem ,fet com a país".

En la carta oberta convida Pablo Iglesias a venir a Andorra "perquè li explicarem amb més detall el mateix que hem explicat als diferents dirigents que han vingut amb motiu de la Cimera Iberoamericana, que som un país homologat fiscalment i que no som un paradís fiscal". També assenyala que Andorra té els impostos més baixos que els de la Unió Europea (UE), entre altres coses, perquè la població no arriba als 80.000 habitants i l'extensió del país és de 500 quilòmetres quadrats. També afegeix que en l'última dècada el país ha aconseguit atraure molta més inversió estrangera gràcies a l'agència de promoció econòmica de Govern 'Invest in Andorra'. Gallardo repassa iniciatives com la possibilitat d'establir una Zona Franca i un districte tecnològic, el ministre reconeix que per al Govern "és un orgull" acollir ciutadans que vulguin venir a viure a Andorra, afirmant que "la immensa majoria dels nostres ciutadans i residents conformen una clase mitjana de famílies treballadores", ja que "la residència andorrana exigeix, com en qualsevol altre país, obligacions que cal assumir". Gallardo conclou l'escrit ressaltant que "un coneixement complet de la nostra realitat actual podria fer-li canviar d'opinió" i, per aquest motiu, aprofita per convidar Iglesias al país "per comprovar-ho quan desitgi".

Pablo Iglesias va convidar als ciutadans que no vulguin pagar impostos a votar la dreta, els ultres o a marxar al Principat d'Andorra. Va fer aquestes declaracions durant un vídeo de la seva candidatura a la presidència de la Comunitat de Madrid, proposant que Andorra sigui considerat de nou un paradís fiscal.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending