Everest Vilaginés abandona la militància d’un PS del qual espera “una reacció positiva”

Qui fou membre dels dos darrers comitès executius admet que no comparteix la gestió del cas ‘Gili’ i veu perill d’escissió per les diferències internes entre diferents grups, fet pel qual demana a l’actual direcció que “es faci alguna cosa per canviar”

Everest Vilaginés, en primera fila, en un acte amb el president del PS, Pere López.
Everest Vilaginés, en primera fila, en un acte amb el president del PS, Pere López.

És evident que fa dies que les aigües baixen remogudes al Partit Socialdemòcrata. La sortida de Rosa Gili de la formació ha fet mal i ha generat enrenou intern. I alguna marxa més. La més significativa segurament sigui la d’Everest Vilaginés, que ha deixat la militància ‘vermella’ quan, fins fa tot just unes setmanes, havia estat membre del comitè executiu. De fet, la gestió del cas ‘Gili’ i el fet que no s’informés de la situació a tota la direcció són els motius de la decisió.

No ha estat, admet, una mesura fàcil de prendre. Cal tenir en compte que Vilaginés havia estat els darrers anys un dels membres més actius del PS. Havia format part dels dos darrers executius i, per tant, també dels directius. I, a més, havia integrat les candidatures presentades pel partit en les darreres tres eleccions. A la nacional de les generals del 2019 i a les llistes de les dues darreres comunals a Andorra la Vella.

Una imatge d'arxiu d'una reunió presencial-telemàtica del consell directiu del PS.

Relacionat

La direcció del PS constata que el divorci amb Gili i el seu nucli dur comunal és irreversible

Per tant, la seva sortida també és significativa. I no amaga que el cas ‘Gili’ ha estat el detonant. En primer lloc, perquè sent membre de l’anterior executiu -l’òrgan es va renovar en el congrés del passat mes de juny- no va saber res de la renúncia de la cònsol major escaldenca fins que es va fer públic als mitjans. “Durant un mes, només ho va saber el nucli dur”, lamenta. Al seu entendre, “això prova que hi havia una falta de confiança en la resta de membres de l’executiva”.

Més enllà d’aquesta manca d’informació, Vilaginés també es mostra en desacord amb el fons. De fet, entén la decisió adoptada per Gili. “Al meu entendre, el partit té més culpa del que ha passat; no l’ha deixat fer”, afirma.

Més enllà d’aquest afer, tot i que també vinculat, hi ha un altre motiu que l’ha acabat de decidir a deixar la militància del PS. “Veig un risc d’escissió del partit per les diferències que hi ha entre alguns grups”, comenta.

Per això, i amb la voluntat de “no fer cap mal”, ha pres aquesta determinació. Confia que pugui servir de revulsiu per reconduir la situació. “Ho faig perquè hi hagi una reacció positiva al partit i es faci alguna cosa per canviar”, assegura.  

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending