“Estiguin tranquils, el Govern té lideratge”

Espot assegura que els moments delicats “uneixen més que no pas separen”, garanteix que a l’executiu hi ha “cohesió” i que “no hi ha discrepància”

Xavier Espot en la compareixença d'aquest divendres.
Xavier Espot en la compareixença d'aquest divendres. Toni Solanelles

Al cap de Govern, Xavier Espot, no li agrada el futbol. No és futboler, vaja. Partint d’aquesta premissa, que confirmi l’entrenador, en cap cas vol dir, ho manté el mandatari governamental, que estigui apunt de ser cessat. “Estiguin tranquils, el Govern té lideratge”, ha assegurat aquest divendres el cap de l’executiu. El distanciament entre membres del consell de ministres sembla cada vegada més evident. Per la gestió de la Covid i per altres qüestions més lligades al dia a dia, a la quota d’assessors. Espot, però, ha negat divergències.

“La idea de Govern és molt uniforme”, ha afirmat Espot en relació amb els protocols que l’administració posarà sobre la taula ja la setmana que ve mateix en relació amb la propera temporada d’hivern. No s’esperaran els quinze dies que va anunciar la ministra de Turisme, Verònica Canals, per tancar els acords necessaris amb els diversos agents públics i privats implicats en la temporada d’esquí. I aquesta ‘idea uniforme’ li ha servit a Espot per defensa la “cohesió” del gabinet ministerial.

El llavors titular de Salut, Joan Martínez Benazet, mira de reüll el cap de Govern, Xavier Espot, en la compareixença 'El Govern respon'.

Relacionat

La gestió de la pandèmia tensa el Govern fins a posar-lo al llindar de la fractura

Segons Espot, al consell de ministres no hi ha ni discrepàncies ni contradiccions. El cap de Govern ha fet aquestes afirmacions just set dies després de la polèmica generada arran del fet que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, parlés de confinament i es donés per fet que s’estava a les portes d’un aïllament total de la població. “Aquesta possibilitat està damunt de la taula”, ha insistit Espot, però ni en la situació de la setmana passada ni en la d’aquesta, no és la intenció aplicar-la. “No estem en una situació bona”, però per a un confinament la cosa hauria de ser “alarmant, gravíssima”.

El cap de l’executiu ha afirmat que el país “no pot tancar les fronteres al turisme” perquè 200 milions dels 400 que ingressarà l’Estat aquest 2020 són directament o indirectament atribuïbles al sector turístic. Això no treu que imatges com les de la setmana passada “puguin no agradar-nos” o que “no tenim la garantia absoluta” que “no pugui passar” que la UE no decreti el tancament de fronteres en relació a països tercers. Però per això “s’adopten algunes mesures que no ens agraden” que es mira d’explicar detalladament a la comunitat internacional aquells elements que situen Andorra en una mala posició respecte de la UE.

Enmig de tot plegat, d’una exposició sobre mesures adoptades, mesures eventuals i la situació que viu el país per culpa del coronavirus, Espot ha indicat que al capdavant hi ha lideratge i que s’hi posa ordre. Però es que, a més a més, davant d’una crisi sanitària com l’actual, davant “aquesta pandèmia que s’encara dia a dia”, la dificultat “uneix més que no pas separa”. I, per tant, ha descartat que hi hagi malestar al consell de ministres o possibilitat d’una remodelació ministerial. I com que no és futboler, Espot no avisa per fer just el contrari. O això és el que ha assegurat.

Comentaris (3)

Trending