Encamp i Ordino no veuen problemes amb el control de la construcció per fer-la més sostenible

També es mostren favorables dels estudis de capacitat màxima de cada parròquia que els permetrà conèixer fins on poden créixer a nivell urbanístic

Vista de la part central del poble d'Ordino.
Vista de la part central del poble d'Ordino.

Els comuns amb més afinitat amb Govern s'han mostrat a favor de la llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme. En tot cas, en un inici i abans de conèixer els detalls, ho veuen amb bons ulls. Amb el mateix cas es troba l'estudi de capacitat màxima que creuen que serà bo per afavorir un creixement sostenible de l'urbanisme.

El projecte de llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, aprovada recentment al Consell General, compta amb el vistiplau, com a mínim inicial dels comuns d'Encamp i Ordino. També és cert que són corporacions afins a l’executiu. 

Mas confia la llei en que es vol posar fre a la construcció “es protegeixin els interessos comunals i dels ciutadans”

Tot i això, les corporacions estan a l'expectativa que es dugui a terme una reunió per tal de saber detalls sobre el text. "Quan sapiguem els requisits que es demanen per tirar endavant les llicències sabrem si hi ha una afectació real d'aturada", ha apuntat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, que ha avisat que "els comuns depenem de la taxa de construcció, tots en depenen i hi podria haver una gran afectació si el reglament és molt restrictiu"; tot i això, es mostra optimista i "confio que es protegeixin els interessos comunals i dels ciutadans". En tot cas, encara no tenen tots els elements necessaris per poder-ne fer una avaluació profunda.

En el mateix punt es troba l'estudi de capacitat màxima de cada parròquia. Els comuns encara han de saber els detalls del que l'executiu els hi demana. En aquest cas, però, hi ha una corporació que parteix en cert avantatge: Ordino. La cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, ha recordat que "estem molt conscienciats amb el tema de la construcció i la problemàtica que estem tenint", tot recordant "les modificacions al pla d'urbanisme justament per mirar de ficar un fre a aquesta construcció sense control". De fet, una part de la feina feta ja la tenen feta amb l'estudi sobre la sostenibilitat, la demografia i el medi ambient. "Ja tenim una part de la feina feta; només quedaria mirar els màxims", així com altres punts que necessiti el Govern que s'especifiquin, ha assegurat Choy.

Retencions per accedir a la Massana.

Relacionat

La Massana satisfeta amb el replantejament del vial per descongestionar el trànsit

EL VIAL, LA SOLUCIÓ NECESSÀRIA

D'altra banda, la consol menor ordinenca també s'ha mostrat satisfeta de l'anunci de la construcció del vial de la Massana. És veritat que no serà el plantejament inicial, però des de la corporació "es confia que es donarà solució" a la problemàtica de trànsit.

Etiquetes

Comentaris

Trending