La Massana satisfeta amb el replantejament del vial per descongestionar el trànsit

Les cònsols veuen normal els estudis de capacitat màxima per tal que cap dels serveis quedin infradimensionat per un creixement no controlat

Retencions per accedir a la Massana.
Retencions per accedir a la Massana. ARXIU

El Comú de la Massana veu de forma satisfactòria la solució del vial que va anunciar ahir el cap de Govern en el Debat d'Orientació Política i que és un replantejament del projecte inicial, rebaixant-ne l'import gràcies a l'eliminació dels elements que encarien més l'obra. D'altra banda, també troben correcte l'estudi que han d'efectuar els comuns per ajudar a un creixement més sostenible.

No ha estat el plantejament inicial, però sembla que el vial de la Massana serà, més aviat que tard, una realitat. De fet, les cònsols de la parròquia massanenca, Olga Molné i Eva Sansa, s’han mostrat satisfetes de l’alternativa trobada “a les dificultats de trànsit que tenim a la parròquia i que s’inverteixi diners per fer aquesta variant” que “penem i confiem que solucionarà bastant el problema”.

En aquest sentit, Sansa ha puntualitzat que “no se segueix estrictament el pla sectorial; hi ha una part que haurà de fer el Comú de la Massana”. Concretament, és el tram que transcorre per “sota de la  Serra de l’Honor”. De fet, com ha concretat la mateixa cònsol, “el viaducte i el túnel encarien, i molt l’obra”, mentre que la seva exclusió ha permès “rebaixar-ne l’import” i fer-lo viable.

Un moment de la primera jornada del Debat d'Orientació Política.

Relacionat

Govern accelera amb una desviació de la Massana “repensada” i que costarà uns 18 milions d’euros

CREIXEMENT SOSTENIBLE

Molné i Sansa han vist coherent que des de l'executiu es demani un estudi de capacitat màxima de cada parròquia. "S'ha de créixer ordenament, ja que alguns serveis centrals, com l'hospital o les escoles, podrien acabar infradimensionades, segons com creixéssim. No veiem malament fer estudis per créixer de manera ordenada", ha apuntat Molné. A més, el vistiplau que ha de donar l'executiu a les noves construcció, per la cònsol, "no és més control, sinó que sobre diversos temes veure si és sostenible o no".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending