Govern accelera amb una desviació de la Massana “repensada” i que costarà uns 18 milions d’euros

El nou projecte prescindeix del túnel de la Serra de l’Honor, fet que rebaixa el pressupost inicialment previst, de 60 milions, i engegarà els primers treballs abans que acabi la legislatura

Un moment de la primera jornada del Debat d'Orientació Política.
Un moment de la primera jornada del Debat d'Orientació Política. SFGA

El Govern preveu iniciar aquesta mateixa la desviació de la Massana. Tirar endavant aquest projecte serà possible gràcies al replantejament que s’ha fet i que suposa un considerable abaratiment del cost previst. Així, no es farà el túnel de la Serra de l’Honor, fet que rebaixa el pressupost previst a 18 milions d’euros.

Així ho ha explicat Xavier Espot durant el Debat d’Orientació Política. El mandatari ha deixat clar que el vial massanenc “continua sent prioritari” per “descongestionar el centre” de la població. Així, ha explicat que “l’hem repensat”.

I és que el cost inicial previst ascendia fins a 60 milions d’euros. Ara, es tirarà endavant, però prescindint del túnel de la Serra de l’Honor. D’aquesta forma, la inversió necessària es redueix de forma significativa. Fins a, només, 18 milions d’euros.

Per això, el canvi de projecte possibilitarà una acceleració de les obres. De fet, la idea és arrencar gairebé ja. “Permetrà iniciar els treballs aquesta legislatura”, ha anunciat Espot.  

Malgrat aquest projecte, des del Govern s’entén que cal apostar per una “mobilitat sostenible”, que limiti l’ús del cotxe privat. En aquest sentit, el cap de l’executiu ha recordat l’aplicació de la gratuïtat del transport públic.

De retruc, es considera clau “diversificar les vies d’entrada” al país. Espot ha recordat que Economia i Territori “treballen en un estudi per analitzar les alternatives de desenclavamenet”. En aquest objectiu ha d’ajudar la col·laboració financera amb França per millorar diferents carreteres d’accés. Així, ha remarcat que sense aportar diners per part d’Andorra molts dels projectes “no es durien a terme”.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending