Emotiu minut de silenci en memòria d’Òscar Ribas

L’han guardat els 28 parlamentaris així com les principals autoritats del país en els moments previs a la tradicional sessió de Sant Tomàs al Consell General

Tot l'hemicicle ha guardat el minut de silenci en memòria d'Òscar Ribas.
Tot l'hemicicle ha guardat el minut de silenci en memòria d'Òscar Ribas. Consell General

La sessió tradicional de Sant Tomàs al Consell General s’ha iniciat amb un sentit homenatge a la figura d’Òscar Ribas. Els parlamentaris i la resta d’autoritats presents al ple han guardat un minut de silenci en memòria de qui fou cap de Govern en dues etapes, abans i després de l’aprovació de la Constitució. Una Carta Magna de la qual, cal recordar, també va ser un ferm impulsor.

La sessió, la darrera abans de les festes nadalenques, era també la primera que se celebrava després de la defunció, divendres passat, de Ribas. Abans de començar, la síndica general, Roser Suñé, ha demanat guardar el minut de silenci per qui fou, segons les seves paraules, “un home d’Estat que quedarà en la memòria de tots nosaltres”.

Agents de policia treuen a l'espatlla el fèretre de l'església on s'ha celebrat el funeral.

Relacionat

Andorra acomiada Òscar Ribas

Així s’ha fet, amb solemnitat. Els 28 consellers, així com la resta d’autoritats que tradicionalment assisteixen a la sessió de Sant Tomàs, han realitzat l’homenatge a qui fou una figura clau en la política andorrana i de l’adopció de reformes cabdals pel país. El ple, per cert, ha tingut lloc, a diferència del que és habitual, a la nova seu parlamentària i no pas a Casa de la Vall. Així, s'han pogut guardar les mesures de seguretat per reduir el risc de contagi amb el coronavirus.

Etiquetes

Comentaris

Trending