Andorra acomiada Òscar Ribas

L'església de Sant Julià i Sant Germà ha acollit aquest diumenge la missa funeral pel qui va ser primer cap de Govern

Comentaris

Agents de policia treuen a l'espatlla el fèretre de l'església on s'ha celebrat el funeral.
Agents de policia treuen a l'espatlla el fèretre de l'església on s'ha celebrat el funeral. C. ESTEVE / SFGA

L'església de Sant Julià i Sant Germà ha acollit aquest diumenge la missa funeral per Òscar Ribas, el primer cap de Govern d'Andorra. L'acte ha estat restringit als familiars, al cap de Govern, Xavier Espot, la síndica general, Roser Suñé i el cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.i Mireia Codina Ribas va morir divendres al seu domicili als 84 anys. La missa ha estat oficiada pel Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives. ​

El vehicle funerari ha arribat poc abans de les deu escortat per la policia. Mossèn Pepe Chisvert ha rebut el fèretre, cobert amb una bandera d'Andorra, que ha entrat a l'interior de l'església portat per sis agents del cos de policia amb uniforme de gala. A fora hi havia veïns de Sant Julià de Lòria que també han volgut donar el darrer comiat a l'excap de Govern.

50739586866 744076d286 o
L'arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, durant la celebració de la missa exequial.

Després del funeral, el cap de Govern, Xavier Espot  ha opinat que "ha estat un acte relativament íntim tenint en compte les circumstàncies actuals",  i ha agraït als familiars que "ens hagin fet un petit lloc i ens hagin permès que els cònsols, la síndica i jo mateix hàgim pogut assistir en representació de tots els ciutadans per transmetre l'agraïment per la tasca i pel servei públic que va prestar". La síndica, Roser Suñé ha valorat la figura de Ribas com "el polític que ha deixat més empremta en el segle XX dins de l'evolució del país. Era un humanista, un gran estadista, un home d'Estat i una persona molt generosa en compartir les seves idees i no voler mai alliçonar". El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral s'ha referit a Ribas destacant la seva aportació en l'àmbit polític i en l'empresarial.

50738849193 775a2a83fc o
La vídua, Roser Duró, rep la bandera que ha cobert el fèretre.

Aquest diumenge s'ha decretat una jornada de dol nacional, i les banderes dels edificis oficials onejen al mig pal. El Govern habilitarà un llibre de condolences a la planta baixa de l’edifici administratiu perquè tots els ciutadans que vulguin puguin deixar un missatge pel primer cap de Govern. El llibre està disponible dilluns de les 10 a les 14 hores i des de les 15 i les 17 hores i dimarts des de les 8 hores fins a les 17 hores ininterrompudament.

 

Comentaris

Trending