La direcció actual del PS manté que “sense acord econòmic” no hi ha retirada de la ‘reclamació Gili’

Pere Baró assegura que “en les darreres negociacions” ja es va proposar una entesa amb una rebaixa del que la formació considera que deuen alguns components del comú d’Escaldes i “ja ens van dir que no”

L'actual executiva del PS.
L'actual executiva del PS. PS

Malgrat que Rosa Gili considera que si la decisió de reclamar el suposat deute l’hagués de prendre l’actual direcció del Partit Socialdemòcrata (PS), segurament no ho faria, el cert és que la mandatària també ha admès que deixar sense efecte una acció que ja s’ha dut a terme és més complicat. I així sembla, l’actual president de la formació, Pere Baró, ha reconegut que “sense un acord econòmic” no hi hauria retirada de cap reclamació, que és el que exigeix Gili.

De fet, segons que han apuntat altres fonts del partit, en vista a la decisió adoptada pel comitè directiu socialdemòcrata abans de la campanya electoral per als comicis del passat 2 d’abril, hi ha marge de maniobra per encetar noves reclamacions si altres integrants de la majoria comunal d’Escaldes no abonen el que el partit considera que puguin deure.

Rosa Gili i Quim Dolsa en un acte comunal.

Relacionat

Guerra oberta entre el PS i Gili

Tampoc no s’ha aclarit si la reclamació formulada vers Gili, però també respecte de Joaquim Dolsa i Magda Mata està oberta a ampliar-ne la quantitat vist que el mandat s’allarga fins al mes de desembre i el PS entén que mentre duri el càrrec obtingut a través d’uns comicis aixoplugats sota les sigles del PS, la formació ha de percebre el 10% de les remuneracions. En tot cas, als tres ‘denunciats’ a la Batllia a través de tres reclamacions distintes se’ls reclama, en xifres rodones i globals, uns 25.000 euros.

Baró: “Nosaltres no vam dir res públicament a ningú i, més encara, la nostra intenció era fer-ho tot molt discretament”

Arran dels contactes fets, alguns dels altres membres de la majoria van regularitzar la situació. Amb tot, i malgrat reconèixer la firma d’un document comprometent-se a l’abonament de la quota en qüestió pel fet de formar part de la candidatura, Gili ha recordat aquest migdia que només dues de les integrants de la llista (ella mateixa i Cèlia Vendrell) eren en aquell moment militants del PS. I un tercer component de l’equip, l’avui conseller Valentí Closa, era simpatitzant.

Pere Baró, avui president del PS i quan es va adoptar la decisió i, posteriorment, quan es va fer efectiva, secretari d’organització de la formació, ha lamentat que la reclamació hagi transcendit. Baró ha deixat clar que “nosaltres no vam dir res públicament a ningú”. I, “més encara, la nostra intenció era fer-ho tot molt discretament”. De fet, des de l’entorn del partit, més enllà de confirmar el procés judicial endegat, tampoc no s’ha volgut entrar en massa detalls.

Rosa Gili en la compareixença que ha fet aquest migdia per parlar d'un festival... de jazz.

Relacionat

Gili acusa l’anterior direcció del PS d’atacar-la en no “digerir els seus mals resultats electorals”

El president de la formació sí que ha reconegut que en la darrera de les “negociacions” entaulades amb els ara ‘demandats’ ja es va fer una proposta d’acord econòmic que ja no equivalia “a la totalitat” del que entén el PS que se’ls deu. “Però un mínim sí.” I ja llavors “ens van dir que no”, amb la qual cosa hores d’ara és impossible que el partit “mogui fitxa” i retiri la reclamació com ha demanat l’actual cònsol major d’Escaldes.

Comentaris (7)

Trending