El Consell començarà a debatre al setembre la renovació del Tribunal de Comptes

Dos dels tres integrants de l’òrgan de fiscalització pública haurien de ser rellevats de les seves funcions

Montserrat Montes, Carles Sansa i Francesc Pons el dia de la seva presa de possessió.
Montserrat Montes, Carles Sansa i Francesc Pons el dia de la seva presa de possessió. ARXIU

Els grups polítics amb representació parlamentària començaran a debatre el mes que ve com procedir a renovar el Tribunal de Comptes, un organisme fiscalitzador que els darrers anys ha posat de manifest nombroses anomalies o irregularitats de les administracions públiques. Els membres que actualment formen part de l’ens van ser nomenats farà sis anys i dos dels tres han de ser substituïts segons el mandat legislatiu.

Actualment, l’òrgan de fiscalització -que ha tocat la cresta per exemple al SAAS i al comú de Sant Julià, donant peu, indirectament, a causes judicials d’enorme calat, o que any rere any posa de manifest les anomalies protagonitzades per l’AREB- està format per Francesc Pons, Montserrat Montes i Carles Sansa. El primer sembla obvi que serà rellevat, atès que ha encadenat ja més d’un mandat.

Joan Crespo està al capdavant de l'APDA des del seu inici.

Relacionat

Protecció de Dades tindrà un nou director per la jubilació de Crespo

En la darrera renovació, Pons, que ha servit d’enllaç amb els anteriors components, va ser avalat per Demòcrates. Montes i Sansa van tenir el suport, respectivament, de liberals i socialdemòcrates. El Consell General també ha de trobar un recanvi per al cap de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), un Joan Crespo que, en aquest cas, plega en arribar a l’edat de jubilació.

Comentaris

Trending