Protecció de Dades tindrà un nou director per la jubilació de Crespo

L'ha dirigit des de la seva creació l'any 2005 i la seva baixa coincidirà amb la d'una inspectora

Comentaris

Joan Crespo està al capdavant de l'APDA des del seu inici.
Joan Crespo està al capdavant de l'APDA des del seu inici. ARXIU

Joan Crespo deixarà de ser director de l'Agència de Protecció de Dades (APDA) el pròxim mes de setembre perquè es jubila. La seva baixa concidirà amb la d'una inspectora (Anna Cadena) per la qual cosa el servei s'haurà de remodelar. Crespo hi estava al capdavant des de la seva creació, l'any 2005.

L’Agència de Protecció de Dades es va crear per llei el desembre del 2003 però es va posar en marxa dos anys més tard. Des del seu accés al càrrec, Crespo ha subratllat la importància de la salvaguarda del dret a la intimitat de les persones i de la prudència en la utilització de les xarxes socials. El nou director ha de rebre l'aprovació del Consell General que també ha anat renovant per quatre anys el mandat de Crespo.

L'APDA ubicada a Andorra la Vella, és un organisme públic amb personalitat jurídica pròpia, independent de les Administracions públiques i amb plena capacitat d'obrar. El seu objectiu és protegir i garantir, pel que fa al tractament i a la utilització de dades personals, els drets fonamentals de les persones, i especialment els relatius a la intimitat.

Conscients de la situació i que cal renovar l’organisme, en l’entorn parlamentari ja s’hauria començat a fer bullir l’olla. Entre els grups de la coalició majoritària ja s’han posat alguns noms sobre la taula encara que cap, per ara, no hauria acabat de fer el ple consens o no hauria acceptat la proposta. No cal que la persona triada sigui funcionari.

 

Comentaris (7)

Trending