Carine Montaner estudia accions legals per obligar al Govern a fer públics els crèdits tous

La parlamentària no adscrita assegura que “ara que ja no estem en pandèmia” i la situació econòmica derivada de la crisi sanitària ja debilita els beneficiaris dels ajuts, és l’hora de publicar la relació d’avalats

Carine Montaner durant un acte d'Andorra Endavant.
Carine Montaner durant un acte d'Andorra Endavant. B.N.

La parlamentària no adscrita Carine Montaner ha assegurat aquest dilluns que des d’Andorra Endavant “ens estem plantejant una acció legal” per “obligar el Govern a publicar la relació de beneficiaris dels crèdits tous”. Montaner no ha donat per fet que jurídicament es trobi la fórmula per poder fer el pas, però ha garantit que si es troba, s’acudirà a la Batllia i es reclamara a l’autoritat judicial que reclami la relació d’empreses que van ser avalades per l’administració durant la pandèmia.

Montaner ha recordat que ja al seu dia va fer una pregunta a través dels mecanismes parlamentaris durant una sessió de control al Govern. I ha lamentat que les respostes del llavors ministre de Finances Eric Jover van ser una mica ‘sui generis’. En tot cas, la consellera general ha recordat que Jover va venir a dir que si es revelava qui havia rebut una injecció amb l’aval públic aquest fet “debilitaria les empreses de cara als seus proveïdors”.

Xavier Espot i Eric Jover anunciant mesures en plena pandèmia.

Relacionat

Diferents informes ‘exigeixen’ publicitar els ‘ajuts de la Covid’ que el Govern manté en secret

La reflexió següent de la parlamentària ha estat advertir que “ara ja no estem en pandèmia” i, per tant, el risc de debilitar una empresa malmesa per l’impacte derivat de la crisi sanitària ja no hi és. Per la qual cosa, ara cal poder “obligar al Govern a fer un exercici de transparència i exigir que publiqui la relació “de beneficiaris i les quantitats percebudes”.

Comentaris (8)

Trending