Andorra Endavant considera “una urgència i una necessitat” generalitzar el tercer pagador

Carine Montaner exigeix un “compromís fort” del Govern per estendre el mecanisme a tota la ciutadania perquè “molta gent no pot avançar els diners i esperar el reemborsament”

La consellera general i presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner.
La consellera general i presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner. ARXIU / CONSELL GENERAL

Andorra Endavant considera que és “una urgència i una necessitat” generalitzar d’una vegada per sempre la fórmula del tercer pagador atès que hi ha molta gent amb dificultats econòmiques que “no pot avançar els diners i esperar el reemborsament”. Per aquest motiu, la líder de la formació i presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, exigeix “un compromís fort” del Govern per tal que s’implementi ja la fórmula de pagament de les prestacions sanitàries. “Quan es vol, es pot”, deixa clar Montaner.

Andorra Endavant lamenta que l’executiu, en una resposta feta a una pregunta parlamentària del propi grup, deixi tots els escenaris oberts sobre la generalització del tercer pagador i no hi hagi res de clar. “Insistim que ara és el moment” d’activar aquest procediment, ja que “a la CASS li suposa el mateix i, en canvi, a l’usuari no, sobretot aquells que han d’afrontar tractaments cars”. El tercer pagador suposaria “eliminar el fre econòmic d’avançament dels diners per anar a l’especialista, fer proves mèdiques i pagar els medicaments”.

Un sanitari amb diversos blísters de píndoles.

Relacionat

Recepta electrònica durant el 2024 i tercer pagador generalitzat sense calendari

La parlamentària ha recordat que “ara la classe modesta i mitjana tenen més dificultats econòmiques amb la inflació galopant, el problema d’habitatge…” i en conseqüència “molta gent no pot avançar els diners i esperar després el reemborsament”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending