L’aliança socialdemòcrata tanca dupla titular a Sant Julià amb Gerard Alís i Josep Roig

El primer secretari del PS i qui va ser el cap de cartell a la nacional de Progressistes el 2019 miraran d’aprofitar la incertesa que hi ha en el centre-dreta lauredià per intentar el ‘sorpasso’

Gerard Alís i Josep Roig.
Gerard Alís i Josep Roig. arxiu

Era la parella de ball més plausible des que va quedar clar que el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, lideraria la candidatura de l’aliança socialdemòcrata a Sant Julià de Lòria. Finalment s’ha confirmat que el darrer cap de llista a la nacional de Progressistes el 2019, Josep Roig, serà el número 2 en la mateixa candidatura. Per tant, la llista territorial socialdemòcrata a Sant Julià queda tancada.

Alís, advocat de professió, està molt ben vist per molt bona part de la parròquia laurediana. A banda d’això, ja té experiència en l’àmbit legislatiu. Roig va ser conseller comunal, responsable de Cultura, i, per tant, al capdavant d’un dels pocs departaments que va funcionar degudament durant el consolat de Josep Miquel Vila i Julià Call. Després del seu pas pel comú i, prèviament, d’haver estat secretari d’Estat d’Educació i molt fugaçment de Funció Pública, es va apartar de la primera línia política però fa uns mesos es va tornar a reenganxar en els òrgans de direcció de Progressistes.

Aclarit que Roig no aniria en un lloc elegible de la nacional, el seu salt a la llista territorial, que no és la primera vegada que fa, era relativament natural. Ara el tàndem format per Alís -el cosí de qui es perfila com a candidat d’Unió Laurediana, el fins fa poc conseller general Oliver Alís- i Roig intentarà aprofitar la incertesa que hi ha al centre-dreta-dreta amb, previsiblement, quatre llistes (Demòcrates i Liberals si es posen d’acord, UL, Concòrdia i Andorra Endavant) per mirar de culminar el ‘sorpasso’.

Ara mateix, és la única llista, la socialdemòcrata, que es pot donar estrictament per tancada. Els demòcrates estan pendents de l’eventual pacte amb els liberals, Concòrdia i Andorra Endavant no acaben de tancar i Unió Laurediana treballa en la confecció de la llista a un altre ritme i seguint una estratègia més tradicionalista de resoldre la situació tot a darrera hora.

Comentaris (12)

Trending