Acció treballa amb previsions modestes: llista nacional i pactar amb Demòcrates a Escaldes

La formació liderada per Judith Pallarés, després d’una irrupció il·lusionant en trencar amb Liberals, és ara molt realista i sap que jugarà un paper poc rellevant

Xavier Espot amb Marc Magallón durant l'escudella de Sant Antoni a Escaldes.
Xavier Espot amb Marc Magallón durant l'escudella de Sant Antoni a Escaldes. ACCIÓ

Només un elevat fraccionament de l’arc parlamentari o algun conseller dispers clau pot acabar donant transcendència a Acció. Després d’una irrupció il·lusionant en trencar amb Liberals, la formació liderada per la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés és ara conscient de les seves possibilitats i molt realista. Sobre la taula, hores d’ara, hi ha l’opció d’elaborar una llista nacional i de pactar amb Demòcrates a la territorial d’Escaldes. Poca cosa més ara per ara.

Acció, segons diverses fonts, no hauria acabat de trobar l’encaix en un escenari polític hores d’ara molt embolicat. La formació sorgida de Liberals espera, això sí, que el pas dels pocs dies que quedin fins a la convocatòria electoral col·loqui les peces a lloc i en aquest marc poder trobar un perfil propi.

En tot cas, a nivell nacional els eventuals pactes serien a posteriori en funció del resultat que obtingui Acció i quant a les parroquials, no hi ha cap més possibilitat, ara mateix, que aliar-se amb Demòcrates a Escaldes. Tenen el candidat perfecte. L’actual conseller general Marc Magallón. El parlamentari està disponible i Demòcrates el veu com el millor aliat per fer front a la candidatura socialdemòcrata.

Si no canvia molt l’escenari, la més que probable dupla dels demòcrates i Acció a Escaldes la formarien l’actual ministra d’Administracions Públiques i excònsol escaldenca Trini Marín i el citat Marc Magallón, que fa quatre anys va presentar-se sota la marca d’Acord conjuntament amb la llavors socialdemòcrata Rosa Gili, que aquest cop segurament donarà suport a Concòrdia, que pensa fer territorial a Escaldes entre d’altres parròquies i a banda de la nacional que ja té com a candidat electe Cerni Escalé.

Comentaris (7)

Trending