El PS tem que Afers Socials no disposa dels recursos necessaris per fer front a tots els ajuts

El conseller general Carles Sánchez s’interessa pels conductes parlamentaris reglamentaris per saber si el ministeri pot afrontar totes les necessitats derivades de la crisi del coronavirus

Carles Sánchez durant una intervenció al Consell General.
Carles Sánchez durant una intervenció al Consell General. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) temm que el ministeri d’Afers Socials no té els recursos necessaris per poder afrontar tota la feina que li ve a sobre degut a l’impacte econòmic i social que ja comença a tenir la crisi del coronavirus. Per això el conseller general Carles Sánchez ha tramitat pels canals parlamentaris reglamentaris de quins mitjans, humans i materials, disposa el departament liderat per Víctor Filloy.

Els socialdemòcrata pretenen conèixer si hi ha la dotació econòmica necessària per poder atendre tots els casos que aniran apareixent i si per la gestió de la tramitació dels mateixos hi ha els recursos tècnics i humans disponibles necessaris. Segons Sánchez, “ens trobem en una situació excepcional que fa que un dels ministeris que agafa més rellevància sigui el d'Afers Socials, Habitatge i Joventut. Preguntem pels recursos humans i econòmics, el seu funcionament i les disfuncions que puguin existir, doncs entenem que és un dels principals ministeris a hores d'ara".

El grup parlamentari socialdemòcrata recorda que les mesures extraordinàries preses a arran de l'emergència sanitària propiciada per la Covid-19 impliquen un augment de les situacions de risc pel que fa a la recepció dels ingressos de les famílies. En aquest sentit, les lleis aprovades a tal efecte i les modificacions i noves disposicions reglamentàries amplien el ventall d'ajuts i que aquests requereixen la seva gestió per part d'Afers Socials.

Comentaris

Trending